USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Terörden temizlenen Cudi Dağı'nda gündüz festival, gece havai fişek

Şırnak'ta vatandaşlar, terörden temizlenen Cudi Dağı'nın Sefine bölgesinde 40 yıl sonra düzenlenen festivale katılmanın mutluluğunu yaşadı. Akşam saatlerinde ise Cudi Dağı'nda havai fişek gösterisi düzenlendi.

Terörden temizlenen Cudi Dağı'nda gündüz festival, gece havai fişek
12-07-2021 03:26
Google News

Hazreti Nuh'un gemisinin karaya oturduğu yer olarak bilinen Cudi Dağı'ndaki Sefine bölgesinde gündüz festival gerçekleştirildi.

40 YIL SONRA BİR İLK

Vatandaşlar, 40 yıl sonra, terörden temizlenerek huzurun tesis edildiği alanda, valilik, belediye, Şırnak Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla düzenlenen festivale katıldı.

NAMAZLAR KILINDI, DUALAR OKUNDU

Sefine bölgesinde arbane eşliğinde yürüyüş gerçekleştiren vatandaşlar, ardından Nuh'un gemisinin karaya oturduğu yer olarak kabul edilen alanda şükür namazı kıldı, dua etti.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Meydanı'nda yerel sanatçılar müzik dinletisi sundu. Daha sonra Cudi Dağı bölgesinde huzur ve güven ortamının nişanesi olarak havai fişek gösterisi yapıldı. Vatandaşlar havai fişek gösterisini cep telefonlarıyla da kaydetti.

"BU FESTİVAL BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Vatandaşlardan Zehra Çam, Şırnak halkının terör olaylarından dolayı 40 yıl sonra ilk defa Cudi Dağı'na çıktığını belirterek, "Şırnak halkı için önemli bir olay. Bu festival bizim için çok önemliydi ve çok güzel oldu. Festivalin düzenlemesinde emeği geçen Valimiz Ali Hamza Pehlivan'a ve Belediye Başkanımız Mehmet Yarka'ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?