USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YKS'ya girecek adaylar dikkat! Bunları yapmayan sınava alınmayacak

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, bu hafta sonu yapılacak YKS ile ilgili adaylara uyarılarda bulundu. Ersoy, adayların mağdur olmaması için sınava gelirken nelere dikkat etmeleri gerektiğini sıraladı.

YKS'ya girecek adaylar dikkat! Bunları yapmayan sınava alınmayacak
07-06-2024 10:26
07-06-2024 10:29
GAZİANTEP
Google News
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, bu hafta sonu yapılacak YKS ile ilgili "Adaylar, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadır. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adayların mağdur olmamaları için ivedilikle nüfus müdürlüklerine giderek fotoğraflı yeni kimlik kartlarını almaları gerekmektedir" uyarısında bulundu.
ÖSYM Başkanı Ersoy, 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek YKS ile ilgili yaptığı açıklamada, "3 milyondan fazla adayın başvurduğu ve üç oturumdan oluşan YKS, 245 sınav merkezinde uygulanacak. TYT oturumunda 9 bin 855 bina ve 176 bin 851 salon, AYT oturumunda 6 bin 231 bina ve 112 bin 695 salon, YDT oturumunda ise bin 28 bina ve 11 bin 44 salon kullanılacak" bilgisini verdi.
"SINAV GÜNLERİ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK"
Ersoy, adayların sınava gireceği salon ve bina bilgilerini içeren sınav giriş belgelerinin 23 Mayıs'ta "ais.osym.gov.tr" sayfasından ve AİS Mobil uygulamasından erişime açıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Adaylar, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadır. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adayların mağdur olmamaları için ivedilikle nüfus müdürlüklerine giderek fotoğraflı yeni kimlik kartlarını almaları gerekmektedir. T.C. kimlik kartını, nüfus cüzdanını sınav günü kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. kimlik numarası bulunmayan adaylar için il veya ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacaktır."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?