USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TBMM Başkanı Şentop: '(Depremin) Fiziki hasarı kısa zaman içerisinde giderilecek'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli depremlerin fiziki hasarının kısa zaman içerisinde giderileceğini belirterek "Bölgedeki insanlar kalıcı konutlara yerleşecek. Ama faciayı, felaketi yaşayan kardeşlerimizle bir arada olmaya, acılar

TBMM Başkanı Şentop: '(Depremin) Fiziki hasarı kısa zaman içerisinde giderilecek'
12-04-2023 22:09
Google News

Şentop, Parlamento Muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Şentop, Ramazan ayında 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli geniş bir coğrafyayı kapsayan deprem yaşadıklarını hatırlatarak, "Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 29 Kasım 1114'te Maraş depremi, diye bir deprem var. Depremde hiçbir canlının kalmadığını, depremden hemen sonra yoğun bir kar yağışı başladığını ve karla kaplandığını söylüyorlar. 1514'te yine büyük bir deprem var. Hem Türkiye sınırları içinde hem de Suriye'de etkili oluyor. Fiziki hasarı kısa zaman içerisinde giderilecek. Bölgedeki insanlar kalıcı konutlara yerleşecek. Ama faciayı, felaketi yaşayan kardeşlerimizle bir arada olmaya, acılarını paylaşmaya gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Şentop, "83'ten itibaren 23 Nisan'da bir istisna dışında toplantı yapılmış. 99 seçimleri 18 Nisan'da yapılmış. Meclis toplanmamış. Rutin törenlerimiz yapacağız. Çocuk Şenliği gibi programlar yapmıştık. Bir istisna olarak Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da Bilim Şenliği Çocuk Şenliği konsepti içinde Ankara Üniversitesi ile TÜBİTAK birlikte organizasyonlar yapacağız. 3 gün sürecek" ifadelerini kullandı.

Ahmet Umur Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?