USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tam kapanma uygulanacak mı?

Normalleşme Süreci’nin devam ettiği Türkiye’de, vaka oranları bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 54 bine yükseldi. Vaka oranlarının arttığı Gaziantep’te de tehlikenin boyutu giderek artıyor. Ramazan ayında ülke genelinde uygulanacak olan yasakların kapsamının artması beklenirken, tüm kesimlerden tam kapanma çağrısı yükseldi. Tam kapanma konusunda gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 12 Nisan Pazartesi günü toplanacak Kabine Toplantısına çevrildi.

Tam kapanma uygulanacak mı?
09-04-2021 03:19
Google News

Türkiye’de vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. 2 Mart tarihinde başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte günlük vaka oranları bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 11 bin 837’den 54 bine yükseldi. Ülke genelinde 54 bine yükselen günlük vaka ve 2 bin 604 olurken, salgın nedeniyle 279 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan can kaybı ve vaka artışları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalar ile Ramazan ayında sıkı tedbirlerin uygulanacağının sinyalini verdi. Söz konusu sinyal sonrası, Türkiye genelinde tam kapanma uygulanacağı yönünde beklentiler de arttı.
PLAZMA BAĞIŞ ÇAĞRILARI DA ARTIYOR
Vaka oranlarının yükseldiği Gaziantep’te de hastane yatış oranlarının arttığı gözlemlendi. Sosyal medya hesapları üzerinden çağrıda bulunan vatandaşlar, Covid-19 tedavisi gören yakınları için plazma bağışı arıyor.  Plazma bağış çağrılarındaki bu artış, kentte Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşların da sayısında bir hayli artış olacağının göstergesi olarak yorumlandı.
AŞI ORANI 250 BİN OLDU
Ocak ayında başlayan aşılama çalışmaları da devam ediyor. Kent genelinde geçtiğimiz hafta Aile Sağlığı Merkezlerinde yaşanan aşı krizinin çözümlenmesi ve yeni aşıların gelmesi ile birlikte aşılama çalışmalarında da artış meydana geldi. 8 Nisan itibariyle Gaziantep’te Covid-19 aşısı uygulanan kişilerin sayısı 250 binin üzerine çıktı.
“COVİD-19 MÜCADELESİNDE AŞI EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ”
Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğünden aşılama çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “İlimizde 250 bin 851 doz aşı uygulaması yapıldı. Aşı, Covid-19 mücadelesinde en önemli gücümüz. Aşılama sırası gelen tüm vatandaşlarımızı, aşılarını yaptırarak, bu zorlu mücadelede yanımızda olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
“TAM KAPANMADAN BAŞKA ÇARE YOK”
Türkiye’de vaka oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, tablonun her geçen gün kötüleştiğini söyledi. Demirci, “Her gün bir öncekinden daha ağır bir tablo. Salgın kendine haline bırakılmadan ve bir an bile gecikmeden tam kapanma. Başka çaresi yok” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?