USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Suriye’nin geleceğinde PYD’yi tanımayız’

Suriye Ulusal Koalisyonu Gaziantep Temsilciliği Müdürü Muhammed İbrahim, Suriye’de yaşanan iç savaş, Suriye’deki muhalif unsurlar, Türkmenlerin durumu ve Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler ile ilgili Mega TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

‘Suriye’nin geleceğinde PYD’yi tanımayız’
15-12-2015 12:23
Google News
Suriye Ulusal Koalisyonu’nun uluslararası düzeyde bir yapı olduğuna dikkat çeken Muhammed İbrahim, Suriye’deki iç savaşın sonlandırılması amacıyla, uluslar arası güçlerin bir araya gelip Suriye Ulusal Koalisyonu’nu kurduklarını ve kuruluş yılı olan 2012’de 140 ülke tarafından tanındıklarını ifade etti. 

Suriye Ulusal Koalisyonu Gaziantep Temsilciliği’nin amacının Gaziantep’te yaşayan Suriyelilere lojistik destek, danışmanlık konularında destek sağlamak ve Suriyeliler ile Türk makamlarının arasında bir köprü görevi üstlenmek olduğunu belirten Muhammed İbrahim, savaşın son bulması durumunda Suriye’nin geleceğinin Türkiye’ye ve Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştireceği yatırımlara da bağlı olduğunu söyledi.

Suriye Ulusal Koalisyonu Gaziantep Temsilciliği olarak yaptıkları en büyük çalışmaların, Suriyelilerin sıkıntılarını raporlaştırmak olduğunu ifade eden Muhammed İbrahim, “Sonuçta Türkiye’de 2.5 milyon civarında Suriyeli var. Bu çok büyük bir rakam. Bu 2.5 milyon Suriyelinin geri dönmesi için de bizim çok büyük raporlar hazırlamamız lazım. Bu raporları Türk makamlarıyla, AFAD ve Dışişleri Bakanlığı ile de paylaşıyoruz. Bu raporları aynı zamanda bizim koalisyon başkanlığına da iletiyoruz. Ayrıca raporlar ile ilgili Suriye Geçici Hükümeti’ne talimat veriyoruz. Onlarda verdiğimiz talimatları Suriye içerisinde yürütüyorlar” şeklinde konuştu.

Muhammed İbrahim, Suriye’de yeni bir devletin kurulmasından yana olduklarını söyledi. ‘Yeni bir Suriye’ istediklerini ifade eden İbrahim, bunun barışçıl yollarla ve adaletle sağlanabileceğini, aksi durumda kalıcı bir barışın sağlanamayacağını belirtti. İbrahim, Beşar Esad’ın niyetinin şiddet kullanmak olduğunu ve barıştan yana bir tutum ortaya koymadığını da ifade etti. 

PYD ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Muhammed İbrahim, “PYD’nin uluslar arası düzeyde uzantıları var. Biz, Suriye Ulusal Koalisyonu olarak PYD’yi Suriye’de tanımayız; çünkü onlar terörist unsurlardır” ifadelerini kullandı. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?