USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVRESİNEKSİZ BİR YAZ İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çevre sağlığını korumak ve vektör kontrol hizmetleri kapsamında, ilaçlama ekibine teknik eğitim semineri verildi.

SİVRESİNEKSİZ BİR YAZ İÇİN ÇALIŞACAKLAR
15-05-2015 14:39
Google News
Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan eğitimde, Biyolog Sinan Ayhan ilaçlama personeline ‘vektör nedir, nerede ürer, vektörlerin üremesi nasıl engellenir, iklim koşullarının vektör üremesinde etkileri nelerdir’ gibi konuları hakkında bilgi aktardı.
Seminerde Gaziantep sınırları içinde su birikintileri, gübrelikler, açık ahırlar, konteynırlar, rögarlar, mazgal altları, çöp birikintileri olan açık alanlarda ilaçlama çalışmalarının yapıldığı vurgulandı.
Vektörlerin vatandaşa zarar vermeyecek düzeyde tutulması amacıyla, ilaçlama çalışmalarının dönemsel olarak yapıldığı belirtildi. Ayrıca yapılan ilaçlama çalışmalarıyla, çevre ve insan sağlığının korunmasının hedeflendiği ifade edildi.
Seminerde yine, çevre sağlığının korunmasının insan sağlığını korumanın temeli olduğu belirtildi. Bunun yanında kentin yaşam kalitesinin artırılması ve insanların temiz, sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri yönünde ilaçlama çalışmalarının, her zaman devam edeceği bilgisi aktarıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?