USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şimşek’ten öğrencilere müjde

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından 'Hasbihal' sohbetlerinin 4'üncüsü düzenlendi. Törenin açılış konuşmasında söz alan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Kazakistan ve Türkiye arasındaki tarihsel dostluğa vurgu yaptı. Şimşek, Kazakistan’ın 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Üniversiteden 300 öğrencinin Türkiye’ye yaz okulu ve eğitim için gönderileceğinin müjdesini verdi.

Şimşek’ten öğrencilere müjde
15-12-2021 14:17
15-12-2021 14:21
GAZİANTEP
Google News
ŞİMŞEK’TEN KIRAN'A KAZAKİSTAN'IN YEREL KIYAFETİ OLAN 'ÇAPAN' TAKDİMİ
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin düzenlediği 'Hasbihal' sohbetlerinin 4'üncüsüne konuk oldu. Burada Yesevi bursları ile Türkiye'de doktora yapan Kazakistan vatandaşı öğrencilerle bir araya gelen Kıran, öğrencilere seslendi. Açış konuşmasını Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek'in yaptığı söyleşinin sonunda Bakan Yardımcısı Kıran'a Kazakistan'ın yerel kıyafeti olan 'çapan' takdim edildi.
AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ'NİN ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin kuruluş ve işleyiş biçimi ile birçok ülkenin merakını uyandırdığına dikkat çeken Kıran, "Bugün sadece Türk Cumhuriyetleri tarafından değil, dünyanın birçok ülkesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin çalışmaları yakından takip ediliyor ve bize bu projenin nasıl bu hale geldiği, nasıl bu kadar yükseldiği en çok sorulan sorular arasında. O yüzden sizler bu sıralardan bu koltuklardan mezun olan arkadaşlarınız gibi inşallah önümüzdeki günlerde bizlerden çok daha iyi yerlere gelecek ve Türk Cumhuriyetleri'nin bugünkü istikbal yolculuğunun en önemli aktörleri olacaksınız" şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?