USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“SEKTÖRÜN TOPARLANMASINA KATKI SUNACAK”

Esnaf ve iş dünyasına yönelik yeni destek paketleri memnuniyetle karşılansa da özellikle esnaf temsilcileri, hibe desteğinin çözüm olmayacağını dile getirdi. İşletmelere Nefes Kredisi’nin devamı iş dünyasını memnun ederken, esnafa yapılacak 5 Bin TL’ye kadar hibe desteği yeterli bulunmadı. İş dünyası vergi ve SGK yükümlülüklerinde kolaylık bekliyor.

“SEKTÖRÜN TOPARLANMASINA KATKI SUNACAK”
18-05-2021 22:22
Google News

29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan 17 günlük Tam Kapanma Dönemi sona erdi. Tam Kapanma Döneminin ardından toplanan Kabine Toplantısında, Kademeli Normalleşme ve 1 Haziran sonrası başlayacak olan Tam Normalleşme adımları ele alındı. Kabine Toplantısının hemen ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa ve iş dünyasına yönelik destekleri anlattı.
ESNAFA KARŞILIKSIZ HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa iki grup halinde destek sağlanacağını, birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyası için ise can suyu krediler verileceğinin müjdesini verdi.
İŞLETMELERE VE ESNAFA DESTEK VERİLECEK
Esnaf ve iş dünyasına verilen desteklere ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Cumhurbaşkanımız esnaflarımıza destek olunacağını açıkladı; Birinci grup işletmelere ( kahvehane, kantin, servis, kırtasiye, hamam vb.) 5 Bin TL, İkinci grupta olan işletmelere ( tamirci, kaportacı, vb) 3 bin TL hibe verilecek” ifadelerine yer verdi.
“NEFES KREDİSİ KARARINI MEMNUNİYETLE KARŞILADIK”
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, “KOBİ ve girişimcilerimize destek için alınan Hibe + Nefes Kredisi kararını memnuniyetle karşıladık. Bu güne kadar Gaziantep Ticaret Odası olarak Nefes Kredisi'ne hep destek verdik, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin nakit ihtiyaçlarının karşılanması için Nefes Kredisi'ne imkanımız dahilinde en yüksek düzeyde katkı sağlayacağız. Alınan destek kararları için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlarımız Bekir Pakdemirli, Mehmet Muş ve Lütfi Elvan’a ve katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz” diye konuştu.
“İŞLETMELERE HİBE VE NEFES KREDİSİ İMKANI SUNULDU”
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Destek programı kapsamında beklentilerimiz doğrultusunda İşletmelerimize ve girişimcilerimize Hibe ve Nefes Kredisi imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlarımız Bekir Pakdemirli, Mehmet Muş ve Lütfi Elvan’a ve katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.
“SEKTÖRÜN TOPARLANMASINA KATKI SUNACAK”
Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüccar ve sanayicilerimize yönelik açıklanan Nefes Kredisi, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen firmalarımızın finansman ihtiyacını karşılayarak sektörel toparlanmalarına katkı sağlayacaktır. TMO hububat alım fiyatları, çiftçilerimizin kredi ödemelerinin ertelenmesi ve esnafımıza yönelik hibe destekleri memnuniyet verici. Alınan tüm kararlar için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlarımız Bekir Pakdemirli, Mehmet Muş ve Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“YETERLİ DEĞİL”
Lokanta ve restoran esnafının sınırlı da olsa açılma beklentisi içerisinde olduğunu kaydeden Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Yapılan açıklamalarda ne yazık ki esnafın umduğu olmadı. Ay sonuna kadar paket servisi ve gel-al hizmeti vermeye devam edeceğiz.  1 Haziran sonrası bu dönemin yaralarını sarmayı bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa yönelik destek açıklamaları istenilen düzeyde olmadı. Esnafa yönelik bir destek var ama yeterli değil. Esnafımıza 3 bin TL destek verilmesi gündemde. Sektörümüzde en azından 20-25 personeli bulunan işletmelerimiz var. Verilen teşvik bu yönüyle az. Esnafımız en azından hatırlandığı için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. “ESNAF PERİŞAN…
 
Kaynak:Ekspres gazetesi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?