USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahinbey’e Sayıştay raporu damga vurdu

Şahinbey Belediye Meclis toplantısı Başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.

Şahinbey’e Sayıştay raporu damga vurdu
03-12-2016 10:24
Google News
CHP’li Uğur Kalkan’ın Sayıştay Raporunda yer alan belediyenin eksik, hatalı çalışmalarından örnekler verdi. Tahmazoğlu, art niyet olmadığını belirterek, "Hatasız insan olmaz" dedi. Meclis toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları,  sanayi sitesindeki esnafa yapılacaklar kolaylıklar da gündeme geldi.Gündemde bulunan 14 maddenin 12’si ilgili komisyonlara sevkedilirken, 13 ve 14. maddeler teklif karar olarak kabul edildi.Başkan Tahmazoğlu, meclis çalışmalarına başlamadan önce meclise yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Tahmazoğlu, Kıbrıs ve Kahvelipınar mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalaının hıza devam ettiğini, bazı vatandaşların kış günü dışarıda evsiz kalmamaları için onlarla anlaşarak o evlerin yıkımını 3 ay erteleme kararı aldıklarını söyledi. Tahmazığlu, "Mart ayından sonra evler tamamı yıkılmış olacak. Ayrıca vatandaşlarla yine bir anlaşma yaptık, isteyen vatandaşımızın evine karşılık istediği proje üzerinde inceleterek istediği evi takas etme yoluna gidiyoruz. Hedefimiz vatandaşı memnun etmek. Bunun içinde TOKİ’yle ayrı bir anlaşma yaptık" dedi.

ÖĞRENCİ ZABITALAR İŞ BAŞINDA


Hoşgör meydanı ile Özdemir bey caddesi arasındaki yol açma çalışmaları için kamulaştırma çalışmasının yüzde 25 tamamlandığını belirten Tahmazoğlu, "Çalışmamız devam ediyor. Öte yandan okullarda kantinleri denetlemek için her okuldan öğrencilerden zabıta görevlisi seçtik. Bu çocuklar okul içi kantinleri denetleyip bize rapor edecekler. Bizde gereken işlemi yapacağız. Buradaki hedef çocuklara görev bilinci aşılamak ve kantinleri düzene koymak" dedi.

SANAYİ ESNAFINA KOLAYLIK


Gündem dışı 4 madeden birisi olan sanayi sitesindeki işyerlerinin 5 yıl devir edilemez şartını ortadan kaldırmak için gündeme bir madde alındı. CHP’li Hasan Şencan’ın, "Borçlarını ödeyemeyenlere fırsat verilecek mi?" sorusu üzerine Tahmazoğlu, "Bunu esnafın işyerini bankaya ipotek göstererek kredi çekebilmesi için düşündük. Ayrıca hiç borcunu ödeyemeyen esnafımız var bunlarda yine işyerlerini teminat göstererek bankalardan kredi çekerek bize olan borçlarını ödeyecekler" dedi.

DENETİM MİLLİ EĞİTİMDE


Yılmaz Kireç ise, "Şahinbey sınırları içerisinde Adana’da yanan bağrığımızı yakan yurt gibi yurtlar var mı? Belediye olarak bunları yapma yetkimiz var mı?" diye sordu. Başkan Tahmazoğlu ile "Maalesef bu yurttlar ruhsat aldıktan sonra her türlü denetim milli eğitimindir" dedi.

KALKAN SAYIŞTAY RAPORUNU OKUDU


CHP Meclis üyesi Uğur Kalkan, Sayıştay raporu ile ilgili konuşma yaptı. Kalkan, "Belediye tarafından satışı gerçekleştiilen dükkan ve işyerlerinin ilan reklam vergisi ile çevre temizlik vergisi tahakkukların yapılmaması, iç denetçi atamasının yapılmaması, 2006/10911 sayılı bakanlar kurulu kararı ile Şahinbey Belediyesi’ne 5 adet iç denetçi kadrosu ihdas edilmiş olduğu halde belediye bünyesinde henüz iç denetçi birimi kurulmadığı ve iç denetçi ataması yapılmamış. İş kanununda öngörülen sayıda engelli ersonel çalıştırılmaması. İş kanununa göre 85 engelli personel edilmesi gerekinden sadece 33 engelli personel çalıştırılıyor. İki gün sonra engellilere araç dağıtımı yapılacak. Bu güzel bir uygulama ama 85 engelli yerine 33 engelli çalışması bunu gölgeliyor. Memur personele nakden yemek yardımı verilmesi. Kurum bünyesinde bir yemek servisi kurulması bu amaçla bütçeye konulan ödeneğin buraya aktarılması ve yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmının yemek yiyenlerden alınması gerekir. Hizmet binasında yemekhane kurulabilecek fiziksel bir ortam olmaması nedeniyle bu yol tercih edilmiştir. Yapılan uygulama mevzuata uygun değil. Taşınmaz satışlarının halatı muhasebeleştirilmesi kurumun ilgili müdürlüklerinden elde edilen toplam maliyet ve satış tutarları gözönünde bulundurulduğunda, kurumun faaliyet hesaplarının ve dolayısıyla bilanço ve faaliyet sonuçları tablolarının gerçek durumu yansıtmadığı düşünülmektedir. Gaziantep Tapu ve Kadastro XIII. Bölge Müdürlüğünden alınan belediyenin 2015 yılına esas tahsisli gayrimenkulleri ve kayıtlı taşınmazlar listesi ile kurumun muhasebe sistemi karşılaştırıldığında kuruma ait olduğu taşınmazların yönetmelik hükümleri uyarınca kayıtlarının yapılmadığı görülmüştür. İller Bankası tarafından tahakkuk ettirilen borçların kurumun mali tablolalarında gösterilmemesi. Yükleniciye kanunun öngördüğü limitin üzerinde avans verilmesi. Yüklenicilere mevzuatın öngördüğü yüzde 30 oranının üzerinde avans verildiği tespit edildi. Dev dönme dolap ve 38 metrelik adrenalin kulesi mal alım işlerinde yüzde 40 oranında ön ödeme yapılarak dev dönme dolap işinde515 Bin lira, 38 metrelik adrenalin kulesi işinde ise 278 bin lira yükleniciye fazladan avans verilmiştir" diye konuştu.

ART NİYET YOK


Tahmazoğlu ise, "Uğur bey dersinize iyi çalışmışsınız. Bir ilçeyi idare etmek kolay değil, gönül isterki sıfır hata olsun ama olmuyor. Buradaki hatalarda fırsatçılık, kayırmacılık yoksa hoşgörülü olmak gerekir. Denetim elemanları para kazanmak için denetim elemanı oluyorlar. Bizim bünyemizde para harcamayı denetleyecek yol gösterecek eleman lazım. Maliye bakanlığına defalarca müracaat ettik. Art niyet yok ama hatasız insan olmaz dedi." diye konuştu.Şahinbey’e Sayıştay raporu damga vurdu.

Kaynak: Gaziantep27
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?