USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rektör Yavuz Coşkun gözaltına alınmak istendi!

Gaziantep Üniversitesi Rektörü (GAÜN) Prof. Dr. Yavuz Coşkun ’Paralel Yapı’ hakkında şok iddialarda bulundu.

Rektör Yavuz Coşkun gözaltına alınmak istendi!
13-01-2016 09:49
Google News
Gaziantep Üniversitesi Rektörü (GAÜN) Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Paralel Yapı’nın 2013 yerel seçimlerinden hemen sonra kendisini dolandırıcılık ve uyuşturucu iddiasıyla makamında gözaltına almaya çalıştıklarını söyledi.

Coşkun, “İki resmi polis özel kaleme gelerek makamımda arama yapıp beni gözaltına almaya çalıştı. Ellerinde arama izinlerinin olup olmadığını sordum. Böyle bir izinleri yoktu. Başsavcının emriyle arama yapacaklarını ifade ettiler. Suçumun ise dolandırıcılık ve uyuşturucu satıcılığı olduğunu öğrendim. Savcılar o gün şu ifadeyi kullandılar: “Biz Yavuz Coşkun’u elleri kelepçeli üniversiteden çıkarmasını biliriz” şeklinde konuştu. 

Paralel Yapı’nın Gaziantep Üniversitesi’ndeki yapılanmasını 2011 yılında fark ettiğini dile getiren Yavuz Coşkun, “O zaman bana sadece dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan inandı. Ancak Sayın Erdoğan da bu yapının bu kadar büyük olabileceğine ihtimal vermemişti” dedi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 17 ve 25 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyonlara benzer operasyonların ilk olarak 2012 yılında kendisi üzerinde denendiğini kaydetti. Coşkun, “2012 yılındaki rektörlük seçiminde 17 ilden sorumlu imam benim karşıma bir aday çıkardı. Başarılı olamayınca hakkımda iftira dolu dosyalar hazırlattı. Hatta o dönem Köşk’e bile baskı yaptı. Ancak başarılı olamadı” diye konuştu.


COŞKUN BİR KONUŞTU PİR KONUŞTU



AK Parti Hükümeti’nin 2013 yılından itibaren başına bela olan Paralel Yapı’nın 2011 yılında kendisine musallat olduğunu söyleyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “O dönem tutunacağım bir tek dal dahi yoktu. Bir tek Allah’ım vardı. O’na sığındım” dedi.


GAZİANTEP’İN FETHİ PROJESİ



Coşkun, 2011 yılında Paralel Yapı ile yaşadığı olayları şöyle anlattı: “2012 yılındaki rektörlük seçiminde, adaylıktan çekilmem için baskı yaptılar, kabul etmeyince de Gaziantep’in Fethi Projesi diye bir eylem planını hayata geçirdiler. Bu projede neler vardı diyeceksiniz. Şehrin birçok kurum ve kuruluşunu ele geçirmekten tutun da, yine birçok kişiyi kendi kontrollerine almak için planları ve çalışmaları vardı. Benim Bursa’da başörtüsüne karşı olduğum söylendi. Ağza alınmayacak iftiralar atıldı. Evladım yerine koyduğum kişiler korkusundan bana sahip çıkamamaya başladı. Bu kişilere şantaj yaptılar. Ekibimi dağıtmaya başladılar. Rektörlük seçimleri öncesi 17 ilin sorumlusu diye bana tanıtılan imam karşıma bir aday çıkardı. ‘Benden ne istiyorsunuz, burada size zulmeden yok’ dedim. Onlar kafaya koymuşlardı GAÜN’ü eli geçirmek istiyorlardı.”


BU DEFA SAHNEYE YARGIDAKİ PARALEL YAPI MENSUPLARI ÇIKTI



Seçimler yapıldı karşımdaki Paralel Yapı’nın adayı benden 14 oy fazla aldı. İsimlerimiz köşke sunuldu. Paralel Yapı hiç zaman kaybetmeyerek aleyhimde karalama çalışması başlattı. Benim türbana karşı olduğumdan tutun da, ailemle ilgili, özel yaşantımla ilgili olur olmaz iftiralarla dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ü etkilemeye ve kendi adamlarını rektör seçtirmeye çalıştılar. Ancak, Sayın Gül yaptırdığı araştırmalar neticesinde iddiaların asılsız olduğunu öğrenerek beni yeniden rektör atadı. Rektör atandıktan sonra da bu yapının aleyhimde yürüttükleri karalama kampanyası artarak devam etti. Bu defa sahneye yargıdaki Paralel Yapı mensupları çıktı. Alakasız ve dayanaksız iddialarla hakkımda davalar açıldı ve beni mahkum etmek istediler. Bunda da başarılı olamadılar.”


18 ARALIK’TA İDDANAME HAZIRLADILAR



GAÜN Rektörü Coşkun, 17-25 Aralık’ta hükümete yönelik yürütülen operasyonlarda kendisinin de dahil edilmek istendiği belirtti. Coşkun, “17-25 Aralık operasyonları yapıldığında benimde hakkımda savcının 18 Aralık’ta iddianame hazırladığını öğrendim. Bu iddianameyi hukukçulara gösterdim. Herkes güldü. Bu bir dava değil komplo dedi. O zaman bu yapıya karşı direndim, dik durdum. Sünepe bir şekilde karşılarında olsaydım şimdi burada olamazdım. Bana haksızlık yapan savcılar şimdi Gaziantep’te değiller, yaptıklarının karşılığını gördüler” ifadelerini kullandı.


DOKTORAYA VETO



GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 19 Ocak 2013’te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a GAÜN tarafından doktora vermek istediklerini Paralel Yapı tarafından bunun engellenmeye çalışıldığını iddia etti. Coşkun, olayı şöyle anlattı: “biz dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a GAÜN tarafından doktora vermek istedik. Polisler üniversiteye gelip, güvenlik sorunu olduğunu Başbakan’ın programa katılamayacağını belirttiler. Ben bunun da oyun olduğunu anladım. Amaçları bizim Başbakan ile irtibatımızı kesmekti ama başarılı olmadılar. Daha sonra doktora verdiğimiz program üzerinde algı yaptılar”


COŞKUN’U ELLERİ KELEPÇELİ ÜNİVERSİTEDEN ÇIKARMASINI BİLİRİZ



Coşkun, Paralel Yapı’nın 2013 yerel seçimlerinden hemen sonra kendisini dolandırıcılık ve uyuşturucu iddiasıyla makamında gözaltına almaya çalıştıklarını söyleyerek şöyle devam etti: GAÜN üzerine oynadıkları oyun ellerinde patlayınca daha kirli oyunlara girdiler. Yanlış hatırlamıyorsam Nisan ayıydı. İki resmi polis özel kaleme gelerek makamımda arama yapmak istedi. Ellerinde arama izinlerinin olup olmadığını sordum. Böyle bir izinleri yoktu. Başsavcının emriyle arama yapacaklarını ifade ettiler. Suçumun ise dolandırıcılık ve uyuşturucu satıcılığı olduğunu öğrendim. O gün teslim olmadım. Daha sonra bunun oyun olduğunu anladık. Savcılar o gün şu ifadeyi kullandılar: “Biz Yavuz Coşkun’u elleri kelepçeli üniversiteden çıkarmasını biliriz” bu kişiler bu kadar kirli işe girmişlerdi”

PUSULA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?