USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PKK İstiklal Caddesi'nde katliam yapan Ahlam Albashır'a emri Aynularab'tan verdi

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı hain saldırının faili Suriye uyruklu Ahlam Albashır, PKK tarafından verilen eylem talimatını Aynularab'daki terör örgütü merkezinden aldı.

PKK İstiklal Caddesi'nde katliam yapan Ahlam Albashır'a emri Aynularab'tan verdi
16-11-2022 13:32
Google News

Ahlam AlbashırTaksim'de 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 50 kişi arasında, Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır'ı Yunanistan'a, bir firari şüpheliyi de Bulgaristan'a kaçırmak isteyen 2 kardeşin de bulunduğu belirtildi.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü saat 16.20'de meydana gelen terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının patlamaya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında 8 savcı ve 2 başsavcı vekili görevlendirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de saldırının failini yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Olay günü ve sonrasında 1200 kamera kaydını inceleyen emniyet güçleri, PKK/PYD/YPG tarafından verilen talimat üzerine bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğunu tespit ederken, teröristin emri aldığı örgüte ilişkin bilgilere de ulaştı.

Örgütün bombalı saldırıyı gerçekleştirmek için yaptığı plan da deşifre edilirken, olayla bağlantısı olan birçok isme de ulaşıldı.

4 AY ÖNCE TALİMAT ÜZERİNE İSTANBUL'A GELMİŞ

Suriye uyruklu Ahlam Albashır, PKK tarafından verilen eylem talimatını Aynularab'daki terör örgütü merkezinden aldı.

Aldığı talimat üzerine Albashır, eylem yapmak için 4 ay önce yasa dışı yollarla Afrin üzerinden Türkiye'ye girerek İstanbul'a geldi.

Bombacı terörist Ahlam Albashır, B.H. isimli şüpheliyle İstanbul Esenler'de Suriye uyruklu 2 kişinin yaşadığı evde kaldı. Teknik takibe takılmamak için dijital yollarla iletişim kurmaktan kaçınan Albashır ve beraberindeki şüphelinin, kamufle olmak amacıyla 4 ay bir tekstil atölyesinde çalıştığı tespit edildi.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI GÜN

Terörist Ahlam Albashır, 13 Kasım'da Aynularab'daki merkezden verilen ve evinde kaldığı şüpheliler tarafından kendisine iletilen talimatla harekete geçerek B.H. isimli şüpheliyle Beyoğlu'na geldi.

ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?