USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pekcan, esnaf ve sanatkarlara sağlanan destek sunar düşüncesince müracaat süresini uzattıklarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile asıl isim tacirlerimize müteveccih dirimlik kaybı ve icar desteklerinde akıbet müracaat tarihini 11 Ocak'a uzattık." dedi.

Pekcan, esnaf ve sanatkarlara sağlanan destek sunar düşüncesince müracaat süresini uzattıklarını açıkladı
08-01-2021 20:36
Google News
Ankara

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile asıl insan tacirlere müteveccih sağlanan dirimsel kaybı ve icar desteklerinde akıbet müracaat tarihini mevrut talepler dair 11 Ocak'a uzattıklarını açıkladı.

Yeni sima koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'nin ticari yaşamı üstündeki aksi etkilerinin azaltılmasına müteveccih tahsil edilen tedbirler kapsamında esnaf, sanatkarlar ile asıl insan tacirlere müteveccih dirimsel kaybı ve icar desteği sağlanıyor. Söz konusu destek sunar düşüncesince akıbet müracaat zamanı çağ sona eriyordu.

Bakan Pekcan, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile asıl insan tacirlerimize müteveccih 30 Aralık 2020’de başvuruları alınmaya başlanan dirimsel kaybı ve icar desteklerinde akıbet müracaat tarihini mevrut talepler üzerine, 11 Ocak 2021 Pazartesi zaman 23:59’a denli uzattık." ifadesini kullandı.

Destek kapsamında bahis konusu kitleye maaş 1000 liralık peyda etmek az daha toplamda 3 bin liralık direkt dirimsel desteğiyle 3 ay süresince büyükşehirlerde maaş 750 lira, öteki vilayetlerde maaş 500 liralık icar desteği verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?