USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pasaj başkanlarından medyaya tepki

Büyük Pasaj ve Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanları, son günlerde bazı yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdiler.

Pasaj başkanlarından medyaya tepki
10-02-2021 20:45
12-02-2021 18:33
Google News
Başkanlar, Mega Haber’e yaptıkları ortak açıklamada, bunu “‘Ölecek’ diye göstereceğinize, ‘Pasajlarımızı nasıl canlandıralım?’ diye gösterin.” dediler ve kamuyu yerli esnafa sahip çıkmaya çağırarak, devletten destek istediler. 

Büyük Pasaj Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaz: “Son günlerde bazı yayın organlarında ‘Pasajlar Ölüyor’ başlığında, pasajlarla ilgili aslı olmayan haberler yayınlanmakta. Burada Söylemez Pasajı, Büyük Pasaj, Belediye Pasajı, Turistik Çarşı var. Söylemez Pasajı’nda 300’e yakın, Turistik Çarsı’da 250’ye yakın, Büyük Pasaj’da 160, Belediye Çarşısı’nda 100’e yakın esnaf var. 

Bu haberler, bu esnaflar için yan etkiler gösterir. Bunu ‘Ölecek’ diye göstereceğinize, ‘Pasajlarımızı nasıl canlandıralım?’ diye gösterin. 

Örneğin; bir telefon şirketi ‘pasaj günleri’ adı altında site açmış bulunmakta. Herkes pasaja doğru yöneliyor, bizde ‘Pasajı nasıl öldürebiliriz?’ düşüncesinde olan basın organları var. Ben buradan sesleniyorum:

‘Pasaj ölyor’ değil, ‘Pasajı nasıl canlandırabiliriz?’projesi yaratmalarını istiyorum. Mesela Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Cafer Bey, bize bazı fikirler sundu. ‘Bunu başlatın, biz destekleyelim.’ dediler. 

Sayın basın yayın organları, lütfen biraz daha duyarlı olalım, pasajları öldürmeye değil, canlandırmaya gelelim.”

Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak: “Buradan Gaziantep yerel basınına seslenmek istiyoruz. ‘Pasaj Ölüyor’ başlıkları atılacağına; esnafın ayakta kalması, yerel esnafın sağlam durması için bütün halka seslenerek, pasajlardan alışveriş yapılmasını talep ederlerse daha çok hoşumuza gider; çünkü küçük esnaf bir şehrin bel kemiğidir. Bizim yerel basından isteğimiz, küçük esnafımızın yanında olması, bizlere sahip çıkılması. 

Beyiniz anahtarı unuttuğunda esnafa bırakabilir veya anahtarınızı eşinize vermek istiyorsunuz; bakkala verebilirsiniz, o bakkaldan alabilir. Cenazenizin altına dahi mahallenizdeki yerel esnaf gelir. Hastalığınıza onlar yetişir, yangın anında onlar yetişir, hastanız olursa onlar yetişir yani marketler zincirindekiler gelip de size yardımcı olmazlar. 

Bizim tek gayemiz evimize ekmek götürmek, küçük esnafların desteklenmesi, halkımızın da bize sahip çıkması. 

MARKETLER ZİNCİRİNE HER TÜRLÜ İMKÂN SUNULDUKTAN SONRA KÜÇÜK ESNAFIN BELİ KIRILIYOR

Zincir halinde olan marketlerin bize şöyle bir eksisi var: Hortum, yangın tüpü, çekiç, çivi, vs. her şeyi satıyorlar. Cumartesi pazar sokak kısıtlamalarında bizler kapalı olduğumuz için buna bir sınırlama getirilmesini istiyoruz. Bunlar yiyecek-giyecek satsınlar. Bunlara her türlü imkân sunulduktan sonra küçük esnafın beli kırılıyor. Ödemeleri yapamaz hale geliyoruz. 

CANSUYU OLACAK KREDİLER TALEP EDİYORUZ

Daha önceki röportajlarımızda, Bağkur’daki prim artışlarını gündeme getirdik. Devletten destek istiyoruz. Küçük olsa da hibe olarak cansuyu olacak krediler talep ediyoruz. Bağkur primindeki artış bizi zorlamaya başladı. 

TİCARET BAKANLIĞINI BU KONUDA GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Ayrıca da buradan Ticaret Bakanlığına, yetkili birimlere sesleniyoruz. İnternette başıboş şekilde yapılan alışveriş sitelerinin; bizim 10 liraya aldığımız bir ürünü, 11 liraya satma imkânı var. 1 liraya satıyor; çünkü vergisi, kirası, aidatı yok. Bunların kontrollerinin sağlanmasını istiyoruz. 

Bize en büyük darbeyi, alışveriş merkezlerinden ziyade ticarette başıboş şekilde yapılan alışverişler vuruyor. Burada bir boşluk, devletimizin de çok büyük bir vergi kaybı var. Ticaretin resmi olarak yapılması daha makuldür. İnternetten yapılan alışverişlerde vatandaşlar mağdur olup, bize tekrar dönüyorlar ‘Buradan aldım, arızalı çıktı, ürünü tekrar almıyorlar.’ diye. Paketine cep telefonu yerine salatalık konup, gönderilen insanlar var. Gülünecek şeyler ama aslında ağlanacak haldeyiz.”

Haber: Başak AKAY

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?