USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Özdağ’dan rektöre sert çıkış!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen’i uyararak, "Gerçekleştirdiği kadrolaşmanın yanlış ve üniversiteyi felakete götüren kadrolaşmanın olduğunun farkındayız. Hacettepe Üniversitesi’nde, Ankara Üniversitesi’nde, diğer üniversitelerde öğrenci çatışması yaşanmıyor. PKK’lı terörist çetelerin öğrencilere saldırıları yaşanıyor’’ dedi.

Özdağ’dan rektöre sert çıkış!
25-03-2016 14:52
Google News
MHP’li Özdağ, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, bölücü terör örgütü üyelerinin üniversitelerde öğrencilere yönelik yaptığı saldırılara değindi.

Ankara’da PKK’lı teröristlerin bir öğrenciye baskı yaparak derse girmesine izin vermediklerini söyleyen MHP’li Özdağ; "öğrenci henüz ders başlamadığı için Yıldız Anfisindeki kantine geçiyorlar. Ve daha çay siparişi verir vermez etrafları bir grup PKK’lı öğrenci kılıklı teröristler tarafından çevriliyor. ’Buraya giremezsiniz, burada çay içemezsinin, burada sizi yaşatmayacağız’ gibi önce sözlü tecavüzlerde bulunuluyor daha sonra 35-40 kişilik grubun bir bölümü kapıları tutuyorlar kimse içeri girmesin, çıkmasın diye. Ve daha sonra ellerine geçirdikleri, yanlarında taşıdıkları bıçak ve döner bıçağıyla arkadaşlara saldırıyorlar." ifadelerini kullandı.


"YÖK’ÜN ADIM ATMASI GEREKİYOR"



Bu olayla ilgili rektörün tavrının ilginç olduğunu söyleyen Özdağ; "Rektör, ’siz oraya niye gidiyorsunuz, giderseniz saldırırlar size tabi’ diyor’ şimdi bu inanılır gibi bir şey değil. Hacettepe Üniversitesi rektörünün görevi üniversite içinde eğitim sağlıklı bir şekilde yapılmasının koşullarını oluşturmak. Teröristlere üniversitesinde yaşam izni vermemek. Hacettepe Üniversitesi’nin Ankara’nın göbeğinde bir Kandil’e dönüşmesine imkan vermemek. Bu öğrenci kılıklı eşkiyaların okuldaki öğrencileri terörüze etmesini engellemek. Bunları yapmayan bu zat, saldırıya uğrayan öğrencilere hesap soruyor. YÖK’ün bu konuda adım atması gerekiyor. Hacettepe Üniversite rektörünün derhal ama derhal çevresinde terör örgütüne sempati duyan, yandaşlık yapan, destek olan ve milliyetçi öğrencilere de düşmanlık yapan bu kadroları çevresinden uzaklaştırması gerekiyor. Aksi halde, rektör bu üniversitelerde özellikle Hacettepe Üniversite’nde PKK terör örgütünün önümüzdeki dönemde yapacağı eylemlerden sorumlu olacaktır"


"PKK’LILAR ÖĞRENCİLERE SALDIRIYOR"



Hacettepe Üniversite’ndeki olaylarla ilgili fotoğraflar gösteren Özdağ; "Burası Kandil değil Ankara. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir üniversitesi" diyerek tepki gösterdi

Daha sonra konuşmasına devam eden Özdağ; 

"Rektörün gerçekleştirdiği kadrolaşmanın yanlış ve üniversiteyi felakete götüren kadrolaşmanın olduğunun farkındayız. Hacettepe Üniversitesi’nde, Ankara Üniversitesi’nde, diğer üniversitelerde öğrenci çatışması yaşanmıyor. PKK’lı terörist çetelerin öğrencilere saldırıları yaşanıyor. Polisinde tavır alırken iki grubu ayırmak gibi ’bir tavır içerisinde’ olması kabullenebilir değil."


ENSAR VAKFI İDDİALARI



Özdağ, bir gazetecenin Ensar Vakfı ile soru sorması üzerine; "Hükümetin ve bakanın almış olduğu bu tavrı utanç verici olarak buluyorum. Yaptığı savunmanın hiçbir ahlaki kritirle izah edilemeyecek olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?