USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OSB'den Nizip'e akan kimyasal atıklar temizlenecek

Nizip çayının temizlenmesi için Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

OSB'den Nizip'e akan kimyasal atıklar temizlenecek
07-01-2023 10:12
07-01-2023 10:17
GAZİANTEP
Google News
Vali Davut Gül başkanlığında yapılan toplantıda, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden Nizip çayına akan kimyasallar atıkların temizlenmesi için ilave imalatlar yapılmasına karar verildi. Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Mayıs ayı itibariyle Nizip Çayı’ndan temiz su akacağını belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ da, GASKİ’nin yaptığı arıtma tesisinde sona gelindiğini müjdeledi
PAKET İMALATLAR YAPILACAK
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilgili yöneticilerin katılımı ile yapılan toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arıtma tesisine ilaveten, Nizip Çayının temizlenmesi için paket imalatlara ihtiyaç olduğu, bu konuda çalışmalar yapılarak bir an önce işe başlanması noktasında görüş birliğine varıldı.
SARI, "RENK VE KOKU SORUNU ÇÖZÜLECEK"
Mehmet Sarı, önce milletvekilleriyle bir toplantı yapıldığını ardından da Vali Davut Gül başkanlığında yapılan toplantıyla Nizip Çayı’nın ele alındığını belirterek şunları söyledi:”Nizip Çayı’nda Mayıs sonu gibi renk ve koku sorunu çözülecek. GASKİ önemli bir arıtma tesisi yapıyor. Yüzde 99’u bitti. Organize Sanayi Bölgesi de fabrikalardan atılan atıkların koku ve renk sorunu için yeni makine ve imalatlar yapacak,”
HANCAĞIZ BARAJI DA TEMİZLENECEK
Nizip Çayı’nın yanısıra Hancağız Barajı’nın da temizleneceğini dile getiren Sarı,”Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Nizip Çayı, tarıma elverişli hale gelecek. Ayrıca Gaziantep Nizip arasındaki derenin temizliği de yapılacak” dedi.
GASKİ’DEN 550 MİLYON TL YATIRIM
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, GASKİ’nin 1 yıl önce başladığı Nizip İleri Biyolojik ve Kimyasal Atık Su Arıtma Tesisi yatırımının 2-3 ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Karadağ, Nizip İleri Biyolojik ve Kimyasal Atık Su Arıtma Tesisi projesiyle Nizip Çayındaki kirliliğin önüne geçileceğini belirterek, “GASKİ Nizip çayı için 550 Milyon TL arıtma tesisi yapıyor. Arıtma tesisi son hızla ilerliyor.. Arıtma tesisiyle birlikte artık Nizip Çayı'ndan, evsel ve sanayi atıklarının tamamı temizlenmiş olacak. Bundan sonra da tarımsal sulamaya uygun bir kriterlerde suyun deşarjı gerçekleştirilecek" diye konuştu.
ARITMA TESİSİ MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK
Nizip Çayının bölge halkı için hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Karadağ, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de fabrikalardan çıkan kimyasalların temizlenmesi için harekete geçiyor. Organizenin zaten arıtması var. Buna ilave imalatlarla Nizip Çayına akan atıkların temizlenmesi sağlanacak. Önümüzdeki aylarda Organize bu çalışmalara başlayacaktır. GASKİ’nin yaptığı arıtma tesisinin ise Mayıs gibi bitmesi öngörülüyor" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?