USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Organize’de doğalgaz ve elektirik şoku!

Türkiye’nin en büyük organize sanayilerinden birisi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde EPDK Başkanlığı Türkiye’nin İran’dan gaz alamayacak...

Organize’de doğalgaz ve elektirik şoku!
20-01-2022 23:43
20-01-2022 23:48
GAZİANTEP
Google News

Türkiye’nin en büyük organize sanayilerinden birisi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde EPDK Başkanlığı Türkiye’nin İran’dan gaz alamayacak olması nedeniyle tüm organizelere % 60 doğalgaz kullanım hakkı verirken bundan dolayı üretime büyük darbe vurulacağı öğrenildi. Doğalgazdan sonra önümüzdeki günlerde elektrikte de sıkıntı olacağı için Gaziantep Organize Sanayi bölgesinde yıllık yapılan 10 milyar dolarlık ihracatın 6 milyar dolara düşme korkusu yaşandığı ifade edildi.

İRAN GAZIMIZI KESTİ, İLK DARBE SANAYİCİLERE

Dünya’nın en büyük gaz üreticilerinin başında gelen İran, Türkiye’ye gaz vermekte sıkıntı yaşandığı ve bundan dolayı da ilk kısıtlamalar fabrikalara getirilirken daha sonraki günlerde de konutlara geleceği iddia edildi.

ŞİMŞEK NE DİYOR?

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, İran’dan dolayı gaz kesintisinin doğru olduğunu ve tüm sanayicilere % 60 kullanım hakkı verildiğini ve bu nedenle doğalgazdan dolayı sanayiye büyük darbe vurulacağını ifade etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?