USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'İyi insan olmak çok önemli'

Yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunan dördüncü hakem Sebastian Coltescu hakkında görüşlerini bildiren Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, "İyi insan olmak çok önemli. Rengi, ırkı, memleketi neresi olursa olsun insan olmak çok önemli. İns

Okan Buruk: 'İyi insan olmak çok önemli'
10-12-2020 04:21
Google News
UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Medipol Başakşehir, deplasmanda Paris Saint Germain'e 5-1 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

"İki takım oyuncularının birlikte aldığı karar var"

Dün akşam 14. dakikada yarıda kalan müsabakanın 4. hakemi Sebastian Coltescu'nun yardımcısı Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunduğu olaya açıklık getiren Okan Buruk, "Pierre Webo saha dışına atıldığı sırada 4. hakem tarafından bir kelime kullanıldı. Bu kelimeye karşı hem ben hem Webo hoca bir tepki verdik. Ama asıl tepki vermesi gereken maçın birinci hakemi olmalıydı. O kendisi uyarıp bu krizi bitirmeliydi. Daha sonra diğer sahadaki diğer oyuncularım da bunu duydu. Bir anda iki takım oyuncularının birlikte aldığı karar var. Demba Ba, Mbappe, Neymar'ın verdiği tepki, iki takım oyuncuları birlikte dünya üzerindeki insanlar için ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiler. Sonra soyunma odasına gittik. 4. hakemin sahada olduğu bir maçı iki takım da oynamak istemedi. Sonra 4. hakemin alındığı haberi geldi ama oyuncular devam etmek istemedi. Biz de yönetimle, oyuncularla konuşmalar yaptık. Ya sahaya hep beraber çıkacaktık ya çıkmayacaktık. Birkaç oyuncumuz çıkmak istemedi ve biz de onları destekledik. Takım olarak aldığımız karar oldu. Burada UEFA'nın çözüm oluşturması da önemliydi. Bence burada UEFA'nın kararının payını da vermek gerek. Futbol sahalarında yaşamak istemediğimiz bir geceyi geçirdik" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?