USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Naksan ve Zirve satılığa çıktı

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında bazı yöneticilerinin gözaltına alınıp tutuklanması, ardından da kayyum ataması gerçekleştirilen Naksan Holding’e ait 47 şirket satışa çıkartıldı. Satışa çıkarılan şirketler arasında eski Zirve Üniversitesi de yer alıyor.

Naksan ve Zirve satılığa çıktı
27-03-2017 09:33
Google News
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, ’FETÖ’ye ait olduğu iddiasıyla el koyduğu bin 289 şirket ile bu şirketlere ait mal varlıklarının listesini yayınladı. Listede yer alan, aralarında zeytinlikten, üniversiteye, AVM’den, otellere kadar çok sayıda gayrimenkul satışa sunuldu. Gaziantep’te de aralarında, fabrika, okul, öğrenci yurdu, üniversite, arazi, okul, işletmelerinde bulunduğu 47 parça satışa çıkartıldı. Satışa sunulanların hepsi Naksan Holding’e ait olması dikkat çekti.

GAZİANTEP’TEN  47 ŞİRKET SATIŞA ÇIKARTILDI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ operasyonları sonucunda Türkiye’de son yılların en büyük kamulaştırması yapılmış oldu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) satılığa çıkarttığı arsa, gayrimenkul, okul, yurt, otel, petrol istasyonu gibi onlarca sektörde faaliyet gösteren bin 289 şirket ve kişilere ait varlıkların tam listesini yayınladı. Gaziantep’ten de 47 şirket satışa çıkartıldı. TMSF’nin elindeki bu varlıkların miktarı ve faaliyet gösterdikleri alanlardaki çeşitlilik, büyük bir kamulaştırma operasyonunun yapıldığını gösteriyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) satılığa çıkarttığı arsa, gayrimenkul, okul, yurt, otel, petrol istasyonu gibi onlarca sektörde faaliyet gösteren 1289 şirket ve kişilere ait varlıkların tam listesini yayınladı. TMSF’nin elindeki bu varlıkların miktarı ve faaliyet gösterdikleri alanlardaki çeşitlilik, büyük bir kamulaştırma operasyonunun yapıldığını gösteriyor.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ SATILIK

TMSF’nin satılığa çıkardığı varlıklar arasında malikane, arsa, içinde büyükbaş hayvanları olan çiftlik, lokanta, pastane, market, üniversite ile çeşitli marka otomobiller ve galeriler de var. El konan şirketlere ve şahıslara ait bu varlıklar Kırklareli’nden, Trabzon’a, Gaziantep ’ten İzmir’e kadar Türkiye’nin hemen her ilinde bulunuyor. Listeye göre tam 370 okul ve 307 yurda el konulmuş. TMSF elindeki bu okul binaları ve yurtları da satılığa çıkarmış durumda. ‘Okul ve Yurt’ başlığı altında faaliyet gösteren şirketlerin ortaöğrenimden, üniversite’ye kadar eğitimin birçok alanını kapsadığı da görülüyor. Üniversiteler arasında eski Zirve Üniversite de var.

SİTELER, ZEYTİNLİKLER

El konan ve satılığa çıkartılan varlıklar arasında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan son derece değerli emlak da bulunuyor. Çeşitli şirket ve kişilere ait 95 adet inşaatı süren site, arsa ve konut var. Satışa sunulan bu arsa ve konutların listelerinde bazılarının yanına “Yüzde doksan dokuzu bitmiş, kalanı için on milyon lira harcanması gerekiyor” gibi notlar düşülmüş. Bu emlak arasında zeytinlik, fidanlık gibi tarımsal amaçlı kullanılan arazilerde bulunuyor. Bazı değerli arsaların yanına ise “Yüzde elli kat karşılığı verileceği” notu düşülmüş.

NAKSAN HOLDİNG’İN MALLARI DA SATIŞTA

Listede isimleri bulundukları şehir ile özdeşleşmiş büyük holdinglere ait gayrimenkuller ve şirketler de yer alıyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi adı Gaziantep ile özdeşleşmiş durumda olan Naksan Holding’e ait şirketler. Özellikle plastik ve halı sektöründe Gaziantep’te faaliyet gösteren Boydak Holding’e ait çeşitli şirketler satılığa çıkartılmış. Listede Naksan Holding’in 47 şirketinin satışa konulduğu görülüyor. Listede dikkat çeken bir başka Holding ise geçmişten beri adı cemaat ile özdeşleşmiş olan Boydak Holding ve  Koza-İpek grubu. Koza-İpek grubunun medya alanında olduğu kadar madencilik özellikle altın madenciliği konusunda etkin olduğu biliniyor. Koza Altın, çeşitli televizyon ve gazetelere sahip İpek Medya adlı şirketler de TMSF’nin elinde bulunuyor. Ayrıca yine medya ve yayıncılık ile bağlantılı dağıtım, matbaa ve bilişim şirketleri de el konulup satışa konan şirketler arasında.

GAZİANTEP BAŞI ÇEKEN İLLER ARASINDA

Çeşitli sektörlerde üretim yapan 17 fabrikanın arasında uçak simülatörü üreten bir fabrika dahi var. Listede satışa konan şirketler, arsalar ve fabrikaların bulunduğu şehirlere baktığımızda öncelikle Türkiye’nin ticaret ve sanayisinin gelişmiş olduğu şehirlerin ön planda olduğunu görüyoruz. Ağırlık ise başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Kayseri, Konya gibi şehirlerde. En az şirketin bulunduğu il tek şirketle Diyarbakır. (Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?