USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Milletvekili Uzer, o iddialara yanıt verdi: ’Külliyen yalan’

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, canlı yayında referandum süreci ve gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Uzer, o iddialara yanıt verdi: ’Külliyen yalan’
03-04-2017 10:14
Google News
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer Mega TV’nin de canlı olarak yayınladığı Ortak Yayın Platformu’nda, gazeteci Arif Kurt’un sorularını yanıtladı.

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin fazla olduğuna dikkat çeken Uzer, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü örnek gösterdi. Uzer, yaptığı açıklamada “Abdullah Gül 2007 yılında bu memlekette Cumhurbaşkanı olduğunda bir müddet sonra, ‘Bu yetkiler bana çok fazla. Benim bu yetkilerimi azaltın’ dedi. ‘Yetkilerimi, olması gereken noktaya çekin’ dedi” ifadelerini kullandı.

’ORDUMUZ ORALARA GİRDİ VE TEMİZLEDİ’


Geçtiğimiz günlerde sona eren Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili konuşan Milletvekili Uzer, “Bizim ordumuz Suriyeli insanları kurtarmak için oraya girmedi. Oradan toprak alalım diye girmedi. Bizim ordumuzun oraya girişinin tek bir sebebi var: Sınırlarımızı güvence altına almak. Ordumuz oraya girmeden önce Kilis’e roket ve bombalar düşüyordu. Oğuzeli’ne düşüyordu, Karkamış’a düşüyordu, Akçakale’ye düşüyordu. Kahraman ordumuz oraya girdi ve temizledi” dedi.

’KÜLLİYEN YALAN’

Suriyelilere maaş ödendiği iddialarına da yanıt veren Milletvekili Uzer, şunları söyledi: "Külliyen yalan. Suriyelilere maaş vermiyoruz. Sadece kamplarda yaşayan Suriyelilere kişi başına her ay 100 TL para veriyoruz. Ayrıca bu parayı da biz vermiyoruz. Bunu Avrupa Birliği bize veriyor. Biz ise Suriyelilere veriyoruz"

Suriyeli öğrencilerin üniversitelere sınavsız alındığı iddialarını da yalanlayan Uzer, “Bütün üniversitelerde yabancı kontenjanı var. Belki bir Suriyeli öğrenci de bu şekilde alınmış olabilir. Bunu kalkıp da ‘Suriyeliler üniversitelere sınavsız giriyor, Bizim çocuklarımız giremiyor’ şeklinde yalanlar getirmek utanç verici. Bu doğru bir yaklaşım değil” şeklinde konuştu.

TACETTİN BORAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?