USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milletvekili Sermet Atay; "Küresel Saldırılara rağmen istikrar sağlanmıştır"

MHP Gaziantep Milletvekili ve İç işleri Komisyonu Üyesi Sermet Atay, 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi hakkında TBMM'de yaptığı konuşmada, her türlü küresel saldırıya rağmen zamanında alınan etkili tedbirlerle saldırıların boşa çıktığını istikrarın sağlandığını söyledi.

Milletvekili Sermet Atay;
17-12-2020 01:47
17-12-2020 02:03
Google News
Milletvekili Atay, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi hakkında şahsım adına konuşmak üzere söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti 9 Temmuz 2018 tarihinden bu yana yaklaşık otuz aydır Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle yönetilmektedir. 2021 yılı bütçesi Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin 3'üncü bütçesidir. Yeni sisteme geçiş her türlü eleştiriye rağmen son derece uyumlu olmuştur. Parlamenter sistemdeki gibi hükûmet krizleri söz konusu olmamış, hükûmet kurma sürecinde yaşanan uzun süreli gerginlik ve çalkantıların hiçbiri vuku bulmamıştır. Seçimin akabinde, seçilmiş Cumhurbaşkanı kabinesini süratle oluşturmuş, hızlı bir şekilde ülke gündemine ve temel meselelere odaklanmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi şu anda demokratik kurum ve kurallar çerçevesinde sağlıklı bir şekilde işlemekte ve ülkemizi yönetmektedir. Yeni hükûmet sistemiyle birlikte kalıcı istikrar sağlanmış, hızlı ve etkin icraat sistematik hâle gelmiş, güvenli ve huzurlu Türkiye'nin yolu inşa edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemiyle millî güvenliğimize ilişkin kararlar daha hızlı, daha etkin, daha isabetli bir şekilde alınmaya başlamıştır. 
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını karşısında devletimiz dünyanın gıpta ettiği bir sağlık politikası izlemiş, sağlık çalışanlarımızın özverili mücadelesiyle bu salgınla başarılı bir şekilde mücadele edilmiştir. Aynı zamanda, hem teröre hem egemenlik haklarını koruma kararlılığıyla, ülkemize kasteden tüm şer odaklarına karşı çok cephede dirayetli ve cesaretli askerî ve siyasi mücadele verilmiştir. 
Türkiye, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimiyle başlatılan ülkemizi işgal planının çok cepheli olarak devam ettirildiği süreçte tüm tehdit ve saldırılara daha güçlü, daha etkin bir şekilde karşılık vermiş ve terör örgütüne karşı dimdik ayakta durmuştur. Devletimiz, PKK terör örgütünün belini kırmak; huzuru, barışı, ülke güvenliğini sağlamak ve savaştan evlerini terk etmek zorunda kalan ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların, vatanlarına emniyetli bir şekilde dönüşlerini sağlamak maksadıyla sınır ötesi harekâtları devreye koymuştur. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekâtlarıyla, güney sınırımızda oluşturulmak istenen terör devleti projesi çöpe atılmıştır. FETÖ, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle daha etkin bir mücadele kararlılıkla ve tavizsiz devam ettirilmektedir.
Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin sağladığı hızlı, etkin karar alma mekanizmasıyla ekonomik dönüşüm ve değişim süreci de daha koordineli bir şekilde yönetilmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi, daha güçlü bir ülke olması için; demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü esasında ekonomik ve sosyal olarak süratle yön alabilmemiz için atılacak yeni adımların Türkiye'nin gücüne güç katacağını değerlendiriyoruz. Özellikle 2018 yılı Ağustos ayından itibaren finans sistemimizi hedef alan küresel güçlerin saldırıları sonucu döviz kurundaki yükselişle başlayan finansal dalgalanma faizden enflasyona, büyümenin negatife dönmesinden işsizliğin artışına kadar pek çok zincirleme etkiye yol açmıştır. Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik saldırılarına maruz kalmasına rağmen zamanında alınan etkili tedbirlerle bu saldırılar boşa çıkarılmış, ekonomik istikrar sağlanmıştır.
2020 yılının başından itibaren dünya ekonomilerinin Covid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde mevcut duruma göre şekillendiği ve tüm dünya ekonomilerinin bu salgından olumsuz etkilendiği açıktır. Devletimiz aldığı tedbirlerle bu salgından en az ekonomik zararla çıkmayı hedeflemiştir. Bütün dünyayı etkisi altına alan bu salgında birçok Avrupa ülkesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin sağlık hizmetleri çökmüş insanları ölüme terk etmiştir. Bütün dünyayı etkisi altına alan bu salgında birçok Avrupa ülkesi sınıfta kalmıştır. Çok şükür ülkemizde böyle bir durum yaşanmamış, Sağlık Bakanlığımız ve sağlık çalışanlarının bu süreçte insanüstü gayretler sergileyerek bu salgının daha da büyümesini engellemiş olup önümüzdeki günlerde Covid-19 için geliştirilen aşılar devletimizce temin edilip halkımızın kullanımına ücretsiz olarak sunulacaktır. Ancak bu süreçte bizler de yeniden tırmanışa geçen hasta ve vefat sayılarını dikkate alarak sorumluluğumuzun farkında olmalı; maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka riayet etmeliyiz. Kurallara uyarak hem sağlık çalışanlarının yükünü hafifleteceğiz hem de bu illetten hep beraber kurtulacağız. Bu hastalık sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi görenlere acil şifalar diliyoruz.
2021 yılı bütçesinin devletimize, milletimize hayırlı olmasını diliyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum. “
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?