USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mevlid Kandili’nde 20 bin kişiye süt

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mevlid Kandili münasebetiyle, 20 bin kişiye süt dağıtacak.

Mevlid Kandili’nde 20 bin kişiye süt
22-12-2015 10:03
Google News
İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Gaziantep Merkezde Eruslu Camii, Topçuoğlu Camii, Ulu Camii, Nihayet Tahmazoğlu Camii ve 7 ilçede Mevlid Kandili münasebetiyle 20 bin adet süt dağıtacağız” dedi.

Mevlid Kandili münasebetiyle, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarafından 11 camide 20 bin adet süt dağıtımı yapılacak. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Mevlid kandilinde startı verilecek bu etkinliğin, önümüzdeki önemli gün ve gecelerde de devam edeceği bildirildi.

Bu akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandili gecesinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce belirlenen Merkeze bağlı Eruslu Camii, Topçuoğlu Camii, Ulu Camii, Nihayet Tahmazoğlu Camii ve İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış, Oğuzeli’deki camilerde 20 bin paket 200 gramlık süt dağıtımı yapılacak.


GAZİANTEP HALKI DAVETLİ



Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili, ülkemizin bir çok ilindeki camilerde dualar edilerek ve Kuran-ı Kerim okunarak kutlanıyor. Bizde buna süt dağıtarak katkı sağlamak istedik” dedi. Karayılan, “Hz. Muhammed’in doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili Salı gecesi idrak edilecektir. Bu gece için Rabbim kabul buyurursa inşallah ilk kez 9 ilçemizde ve merkezde Topçuoğlu Camiinde,Eruslu Camiinde,Ulu camiinde ve Tahmazoğlu camiinde olmak üzere yaklaşık 20 bin adet süt paketi dağıtacağız... Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V), hala dünyamızı, kalplerimizi ve ruhumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Mevlid Kandili, sevgili peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından çok önemli bir gündür. Mevlit Kandili, Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, Peygamberimiz saygı ile anılmaktadır. Hz. Muhammed’in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini ‘Mevlit Kandili’ olarak kutluyoruz. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Mevlit Kandili, özellikle sosyal bütünleşmede büyük etki ve katkı sağladığına inanıyorum. Yüce Allah’ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve çevremiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için yapacağımız dualarla, huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunmalıyız. Bu gece de huzur dolu bir dünya dilerken, mevlit kandilinin ailemiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. Rabbim dualarınızı kabul buyursun” ifadelerini kullandı.

PUSULA, Mehmet Torun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?