USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Mesleğimiz değersizleştiriliyor”

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, ülke genelinde her gün yenisi açılan Eczacılık Fakültelerine ilişkin eleştiride bulundu. Demirci, 2012 yılında Eczacılık Fakültelerinde eğitim gören öğrenci sayısının 1625 olan sayısının 2020 yılında 3 bin 893’e yükseldiğini kaydederek, “Neden bu inat?” diye sordu. Demirci, mevcut fakültelerin akademik kadrolarının yetersiz olduğunu, bu kadrolarla açılacak Eczacılık Fakültelerinin mesleği değersizleştireceğini belirtti.

“Mesleğimiz değersizleştiriliyor”
04-06-2021 22:22
Google News

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte ve yüksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararda ile Düzce Üniversitesi’ne yeni bir Eczacılık Fakültesi kurulması kararı yer aldı.
“ANLAMIŞ DEĞİLİZ!”
Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, ülke genelinde her gün yenisi açılan Eczacılık Fakültelerine ilişkin eleştiride bulundu. Demirci, “3 ay önce Bafra’ya, bugün ise Düzce Üniversitesi’ne Eczacılık Fakültesi açıldı. Eczacılık Eğitiminde üniversite alt yapısının sağlam olması gerekiyor. Mevcut durumda pek çok Eczacılık Fakültesi’nde yeterli sayıda Akademisyen yok. Var olan Akademisyenler içerisinde de Eczacı kökenli olan Akademisyen yok. Akademik anlamda sıkıntı varken sürekli olarak Eczacılık Fakültesi açılmasını anlamış değiliz.”
“AMAÇSIZCA EZCACILIK FAKÜLTELERİ AÇILIYOR”
Sözlerini sürdüren Demirci, “Şuanda Türkiye’nin 2023 yılında ihtiyaç duyduğu Eczacı sayısının 8-9 bin fazlasına sahibiz. Hal böyle iken neden Eczacılık Fakültesi açıyorsunuz? Zaten yeteri kadar Eczacı var iken daha fazla sayıda fakülte açmanın anlamı yoktur. Burada yapılması gereken mevcut eğitimlerin daha kaliteli hale getirilmesidir. İş arayan Eczacıların durumunu daha sağlıklı hale getirilmesi gerekirken, amaçsız, plansız ve programsızca Eczacılık Fakülteleri açılması ile Eczacılık Mesleği ve bilim alanı değersizleştiriliyor
.” “ECZACILIĞA HAKSIZLIK”
Eczacılık Fakültelerinin sayısındaki artışları değerlendiren Demirci, “Eczacılık fakültesi kontenjanlarına bakıldığında 2012 yılında 1625 öğrencinin Eczacılık eğitimi aldığı görülüyor. 2020 yılına gelindiğinde ise 3 bin 893 öğrenci Eczacılık Fakültelerinde eğitim alıyor. Şimdi yeni bir eczacılık fakültesi daha açılıyor. Eczacılığa haksızlık, öğrencilere yazık, Akademik hayata kötülük ve ülkeye israf. Neden bu inat?” diye sordu.

Kaynak;Ekspres
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?