USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz'in bazı kesimleri için sağanak uyarısı

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun lodos ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, (Şanlıurfa hariç) Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve dünya patırtılı sağanak bekleniyor.

Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz'in bazı kesimleri için sağanak uyarısı
24-09-2021 03:46
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, ülkenin kuzey, iç ve gün doğusu kesimlerinin modüler ve toprak arsa baş döndürücü bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun lodos ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, (Şanlıurfa hariç) Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve felek patırtılı sağanak, gayrı bölgelerin az bulutlanmış ve açıkça geçeceği kestirim ediliyor.

41 İLDE SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji'nin yayınladığı haritaya göre, kusursuz 41 şehirde rahmet tesirini gösterecek. Buna göre; Kocaeli, Yalova, Sakarya Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Hatay'da sağanak rahmet bekleniyor.

BAZI KESİMLERDE DOLU ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla alengir rahmet ve toprak arsa kar biçiminde olması muhtemel yağışların, Hatay, Ordu, Muş, Ağrı ve Bitlis çevreleri ile Erzurum'un güney, Van'ın şimal ve batısında domestik adına güçlü olması öngörüldüğünden, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, bereket alelacele güçlü rüzgar, iç kesimlerde domestik dolu yağışı kabil olumsuzluklara için tetik ve müdebbir olunması gerekiyor.

YURT GENELİNDE SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALİNİN ALTINDA OLACAK

Hava sıcaklıklarının iklim genelinde zaman zaman normallerinin altında seyretmeye bitmeme etmesi bekleniyor.

Rüzgarın çoğu kez kuzeyli, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da lodos ve güneybatı yönlerden hafif, arada bir mutedil kuvvette, Güney Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde şimal yönlerden güçlü (40-70 kilometre/saat), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda lodos ve güneybatı yönlerden güçlü ve toprak arsa sıkıntı biçiminde (50-80 kilometre/saat) eseceği kestirim ediliyor.

Bu nedenle düver ve düver devrilmesi, yapı uçması ve ulaşımda aksamalar kabil olumsuzluklara için tetik ve müdebbir olunması istendi.

ZİRAİ DONA KARŞI UYARI

Ayrıca, bu akşam saatlerinden başlayarak, alışveriş sabahleyin saatlerine denli tarımsal faaliyetlerin bitmeme etmiş olduğu Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da ferah tarımsal külot hadisesi beklendiğinden, ilkin üreticiler edinmek az daha ilgililerin ve vatandaşların tetik ve müdebbir olmaları önerildi.

KAYNAK : AA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?