USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mahalleli canından bezdi!

Mahalleli canından bezdi!
17-11-2016 10:59
Google News
Kahvelipınar Mahallesi sakinlerinin hırsızlarla başı dertte. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını fırsat bilen hırsızlar mahalleliye uykuyu haram etti. Evlerini henüz boşaltmayan mahalle sakinleri her gün hırsız kovalıyor. Güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığını iddia eden mahalleli yetkililerin duruma çözüm bulmasını talep ediyor.

Gaziantep’te hırsızların yeni gözdesi kentsel dönüşüm alanları oldu. Kahvelipınar Mahallesi esnafı ve sık sık hırsızlık olaylarıyla karşılaşıyor. Hırsızlara karşın kendi önlemlerini aldıklarını dile getiren mahalle sakinleri son 1 yılda artan hırsızlık olaylarıyla güvende olmadıklarını belirtiyor. Semt esnafı hırsızların çok rahat olduklarını buna bir çözüm yolunun bulunmasını istiyor.

HIRSIZLARI DURDURMAK İMKANSIZ

Uzun zamandan beri Kahvelipınar’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken hırsızlık olaylarının da önüne geçilemiyor. Hırsızlık olaylarıyla sürekli karşı karşıya kaldıklarını dile getiren vatandaşlar maddi kayıplarının olduğunu, hırsızların her türlü güvenlik önlemini atlatıp evleri ve iş yerlerini soyduklarını söylüyor.

Öte yandan bölge esnafı kentsel dönüşüm çalışmalarından dolayı iş yerlerinin yıkılacağından güvenlik önlemleri alamadıklarını ifade etti. Mahallede hırsızlık olaylarının sürekli devam ettiğini ve böyle giderse de devam edeceğini söyleyen mahalle sakinleri sıkıntılarını dile getirdi.

MESUT SÖNMEZ

“Caddemizde hırsızın girmediği sokak neredeyse kalmadı. Biz de bundan nasibimizi aldık. 2 ay önce kendi iş yerimize hırsız girdi ve 3 bin TL civarı maddi kaybımız oldu. İşlerimiz son zamanlarda zaten düşük bide hırsızlık olayları olunca zararımız daha da artıyor. Her sabah yeni bir olayla karşı karşıya kalıyoruz. Camlarımız kırılıyor, eşyalarımız çalınıyor. Mağduriyetimizi giderilmesini bekliyoruz. Yetkili kişiler bu işe bir el atmalı”

REŞİT BEL

Semtimizde hırsızlık olaylarının olmadığını söyleyemeyiz. Komşularımız son zamanlarda hırsızlık olayları ile karşı karşıya kaldı. Bizde değerli ve hırsızlar tarafından çalınabilecek eşyaları iş çıkışı kendimizle tekrar eve götürerek önlem almaya çalışıyoruz. Geçen yıl ufak tefek eşyalarımız çalınmıştı. Çok şükür bu yıl biz hırsızlık olaylarıyla karşılaşmadık fakat bir çözüm bekliyoruz.

MÜSLÜM KÖTÜZ

Çevremizde hırsızlık olayları hiçbir zaman eksik olmuyor. Bizde başımıza gelmeden önlem almaya başladık. Malımızı korumaya ve daha dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Hırsızlık olaylarından sonra iş yerimize 24 saat kayıt yapan kamera bağladık. Duvarlar örüp kapı yaptık, birde gece bekçisi koyduk. Kendimizce böyle önlem almaya çalışıyoruz. Bazen sabahları iş yerimize geldiğimizde hırsızların girdiğini fark ediyoruz, hırsızlar kamerayı görüp hırsızlık yapmadan tekrar gidiyor

MESUT KAYA

3-4 ay önce hırsızlık vakası bizim de başımıza geldi. Dükkânımızın arka kapısındaki demir kapı kırılarak bilgisayarımda dâhil olmak üzere 8 bin TL civarı maddi kaybımız oldu. Önlem de alamıyoruz çünkü yılsonuna kadar buradayız. İş yerlerimiz yılsonunda yıkılacağından dolayı maddi olarak fazla bir güvenlik önlemi de alamıyoruz

İsmini vermek istemeyen bir esnaf ise kısa zaman önce iş yerlerine hırsızların girdiğini birçok eşya aldıklarını söyledi. İsmini vermek istemeyen semt esnafı “ geçtiğimiz aylarda iş yerimize hırsız girdi. Polis işlem yaptı ama hırsız bulunamadı. Sonrasında hırsızı bizden çaldıkları eşyayla yerin altında saklanırken bulduk. Tepki olarak biraz sert davrandık hırsıza, hırsızlar çaldıkları eşyanın yanı sıra bide darp iddiasıyla bizden şikâyetçi oldu. Şimdi mahkememiz devam ediyor. Hem eşyalarımız çalındı, hem de ceza ile karşı karşıya kalacağız” diye konuştu.

Pusula
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?