USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kuzeyşehir’de ulaşım çilesi devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile kurulan Kuzeyşehir’de ulaşım çilesi bitmiyor. Ulaşım araç sayısının yetersizliği nedeniyle işe gidiş gelişlerde büyük sıkıntılar yaşayan Kuzeyşehir sakinleri, bölgeye yapılan sefer ve araç sayısının artırılması yönünde istekte bulundu.

Kuzeyşehir’de ulaşım çilesi devam ediyor
04-01-2022 19:12
04-01-2022 19:18
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde 50 bin konutlu 8 bin 500 dönümde hayata geçirilen Kuzey Şehir Toplu Konut Projesi’nde hayat başladı. Kuzeyşehir’de kurulan konutlara taşınan ve burada yaşamayan başlayan dar ve orta gelirli vatandaşlar, bölgede yaşanan ilaçlama, alt yapı, elektrik kesintisi ve ulaşım sorunlarından dertli.

HER GÜN AYNI MANZARA!

Hemen her sabah Kuzeyşehir’de ikamet eden yüzlerce vatandaş, işlerine gitmek üzere toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Ancak bölgeye yapılan sınırlı sayıda sefer ve toplu taşıma aracı nedeniyle vatandaşlar, kalabalık otobüslerde işe gidip gelmek zorunda kalıyor. Kimi zaman nefes alacak mesafenin dahi kalmadığı otobüslerde kaydedilen görüntüler, vatandaşın sorunlarının ne denli büyük olduğunun göstergesi oldu.

ÇÖZÜM BULUNACAK MI?

Otobüs ve sefer sayılarının artırılması için defalarca kez başvuruda bulunan Kuzeyşehir sakinleri, dertli. Büyükşehir Belediyesi’nden yardım isteyen vatandaşlar, her gün karşılaşılan bu manzaranın sona ermesini ve  çözüm bulunmasını istedi.

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarının arttığını kaydeden vatandaşlar, “Otobüslerde tıklım tıkış yolculuk ediyoruz. Salgının etkisinin yeniden arttığı şu günlerde, otobüs seferlerinin artırılması artık elzem haline geldi. Aylardır sesimizi duymayan yetkililerden artık bu işe bir çare bulmalarını istiyoruz” diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?