USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KRİTİK HAFTA

AK Parti’de merakla beklenen Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının kim olacağı sorusu bu hafta yanıt bulabilir.

KRİTİK HAFTA
27-11-2017 09:26
Google News
AK Parti’de merakla beklenen Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının kim olacağı sorusu bu hafta yanıt bulabilir. Genel merkezin, bu hafta her iki ilçeden de 4’er ismi mülakata çağırabileceği ifade ediliyor. Gözler, mülakata çağrılacak isimlerim kim olacağında.

 

Ak Parti’de, Şahinbey ve Şehitkamil’de mevcut ilçe başkanları Hakan Kurt ve Halil Uğur ile yolu devam edilmeyeceğinin netleşmesinin ardından, yeni başkanların kim olacağı ile ilgisi belirsizlik devam ediyor. Genel merkezin, bu hafta Şahinbey ve Şehitkamil konusunda önemli kararlar alabileceği iddia ediliyor.

 

SÜREÇ NASIL OLACAK?

 

Yaklaşık 2 ay önce mevcut ilçe başkanlarından kongrede aday olmamalarını isteyen Genel Merkez, yeni başkanların kim olacağı konusunda henüz adım atmış değil. Gaziantep Koordinatörü Mahmut Sami Mallı’nın, Gaziantep’e gelip teşkilat temayülünü yapmasının ardından, ilçe başkanlarını belirlemek için başka bir uygulamaya gidilmedi. Sürecin uzun sürmesinin parti içinde rahatsızlıkları da beraberinde getirdiği öğrenildi. Bu nedenle genel merkez, Şahinbey ve Şehitkamil için düğmeye bastı.

 

BU HAFTA BELLİ OLABİLİR

 

Edinilen bilgiye göre, genel merkez her iki ilçenin de yeni başkanlarını bu hafta belirleyebilir. Her iki ilçe de 10’un üzerinde aday bulunuyor. Bölge Koordinatörü Elazığ Milletvekili Erol Bulut’un raporu doğrultusunda, milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının görüşünün almasının ardından her iki ilçe için öne çıkan 4’er aday Ankara’ya çağrılacak. Ankara’da mülakata çağrılacak adaylar, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile görüşecekler.

 

SON KARAR ERDOĞAN’DA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metropol ilçelerle ilgili kararı bizzat kendisi vereceği için Şahinbey ve Şehitkamil’in ilçe başkanları için de son sözü Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Erdoğan’ın gerekirse mülakata çağrılacak adaylarla görüşme yapabileceği de konuşuluyor.  AK Parti’de bu anlamda bir ilk yaşandığı belirtilirken, Erdoğan’ın yeni dönemde daha etkin pozisyonda olmaları beklenen ilçe başkanlıklarını vekillerin ve belediye başkanlarının inisiyatifine bırakmayacağı ve bizzat kendisinin belirleyici olacağı öğrenildi. Bütün aday adaylarının sicil, güvenlik soruşturmaları ve anket sonuçlarının Cumhurbaşkanının önüne konulduğu ve bizzat yapacağı mülakat sonrası kongrede aday olacak ismin belirleneceği de AK Parti kulislerinden sızan bilgiler arasında.

 

KİMLER ÖN PLANDA?

 

Mevcut başkanların aday olmamaları yönündeki kararın ardından, genel merkezin yeni başkanların kim olacağı hususunda herhangi bir çalışma yapmaması nedeniyle adaylar arasında ön plana çıkan kimse yok. Recep Tayyip Erdoğan’ın atamalarda teşkilattan gelen isimlerin tercih edilmesi yönündeki açıklamaları, teşkilat kökenli isimleri akıllara getiriyor. Bu nedenle Şehitkamil’de Memik Terlemez, M.Hilmi Teymur, Mehmet Yılmaz ve Fatih Mukaddis Fedaioğlu ismi konuşuluyor. Şahinbey’de ise Mustafa Eryoldaş, Ali Kazcı ve Bekir Aslan ismi diğer adaylara göre daha fazla telafuz ediliyor. Ancak, genel merkezin sürpriz şekilde farklı isimlere de yönelebileceği Ak Parti kulislerinde sıkça dillendiriliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?