USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Konya’da medya mensuplarına “Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir” paneli düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği'nin birlikte yürüttüğü Yerel Medya Buluşmaları-2022 projesi çerçevesinde, Konya'da yerel ve ulusal medya temsilcilerine “Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?” konulu panel gerçekleştirildi.

Konya’da medya mensuplarına “Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir” paneli düzenlendi
04-01-2023 18:28
Google News


Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik ve Anadolu Ajansı Teyit Hakkı Editörü Ömer Faruk Görçin Konya'daki ulusal ve yerel gazetecilerle bir araya geldi. Panelde açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran, dezenformasyonun, yalanın, hilenin, aldatmanın sistematik olarak işlenmiş hali olduğunu ifade ederek, “Dezenformasyonda kasıtlı çarpıtma vardır. Sinsidir, insan aklının kör noktalarını kullanır. İnsan iradesini belli bir amaca dönük, işgal etme, yönetme, yönlendirme amacı ve saikiyle hareket eder. Dezenformasyon başka bir ifadeyle sistematik yalandır. Bilgi terörizmidir. İnsan hakkı ihlalidir. Dezenformasyon vatandaşlarımızın en temel hakkı olan doğru bilgiye ulaşmasının önündeki en büyük engeldir" dedi.
Panelde daha sonra Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik ve Anadolu Ajansı Teyit Hakkı Editörü Ömer Faruk Görçin sunumlarını gerçekleştirdi.

Enver Furkan Çelebioğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?