USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

KIZLARIN HEDEFİ SÜPER LİG

Hentbol Kadınlar 2. Ligi'nde yer alan 1955 Batman Belediyespor, önce 1. Lig'e ardından Süper Lig'e yükselme hedefiyle mücadelesini sürdürüyor.

KIZLARIN HEDEFİ SÜPER LİG
08-02-2022 09:03
Google News

Batman Belediyesinde hentbol antrenörü olarak görev yapan Bilal Taşkıran, 5 yıl önce kentte kadın hentbol takımının olmaması üzerine önce kadınlara yönelik hentbol kursu açtı, daha sonra okulları gezerek yetenekli kız öğrencilerden oluşan bir takım kurdu. Hentbolla ilk kez tanışan kızlarla eğitimlere başlayan Taşkıran'ın kurduğu takım, geçen yıl Batman Belediyespor Kulübü bünyesinde Bölgesel Lig'de yer aldı. İlk sezonunda Hentbol Kadınlar 2. Ligi'ne yükselme başarısı gösteren 1955 Batman Belediyespor, bulunduğu D Grubu'nu ilk sırada tamamlayıp 1. Lig'e çıkmak için play-off şansı elde etmeyi hedefledi.

"BAŞARI ELDE ETMEK İSTİYORUZ"

Antrenör Bilal Taşkıran " 5 yıl önce okulları gezerek daha önce hentbol ile tanışmamış ancak yetenekli kızlardan oluşan bir takım kurduk. Kentin ilk kadın hentbol takımını 2016'da kurduk.

Takımın profesyonel maçlara çıkabilecek duruma ulaşmasıyla geçen yıl Bölgesel Lig'e başvurduk.Şu anda 2. Lig'de mücadele ediyoruz. 2021 yılında Gençlik Spor İl Müdürlüğü aracılığı ile Bölgesel Lig'e başvurduk. Bölgesel Lig'den 2. Lig'e yükseldik. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. Takım oyuncularının tamamı Batmanlı kızlardan oluşuyor. Herhangi bir transfer yapmadan başarı elde etmek istiyoruz. Hedefimiz 2016'da başladı. Kısa vadede 1. Lig'e, daha sonra da Süper Lige yükselmeyi hedefliyoruz"  dedi.

Takım Kaptanı ve Kalecisi Melek Sürgüt, antrenör Taşkıran sayesinde ortaokulda hentbola başladığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?