USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kahramanmaraş depremleri süresince yapmış olduğu yanıltıcı ve tahrik edici nitelikteki paylaşımlardan ötürü bir vatandaş suç duyurusunda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu!
16-02-2023 14:39
Google News
HABER 7 - ÖZEL

Ülkemizin Doğu'sunu, Güneydoğu'sunu ve Akdeniz bölgesini tahrip eden Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 10 gün geçti. 36 bin 187 vatandaşımız afet nedeniyle Hakk'a (C.C.) yürürken, on binlercesi yaralı olarak civardaki hastanelere sevk edildi.

Kılıçdaroğlu: Seçimler zamanında olacakKılıçdaroğlu: Seçimler zamanında olacak

"Seçim tarihinin değiştirilemeyeceğini" savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, bir süredir ekibiyle beraber deprem sahasındaydı. Ancak sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu provokatif ve yanıltıcı nitelikteki paylaşımlardan ötürü bir vatandaş suç duyurusunda bulundu.

Haber 7'nin ulaştığı dosyada, İsmail Uluhan adlı bir vatandaşın Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde suç duyurusunda bulunduğu görülüyor.

Suç tarihi olarak "06/02/2023-14/02/2023" aralığı gösterilirken, suçlama bölümünde "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, provokatif açıklamalar, dezenformasyon ve tespit edilecek diğer suçlar" ifadelerine yer verildi. 

Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen iki bağımsız depremin 10 vilayetimizde neden olduğu tahribata, kaybettiğimiz canlarımıza ve endişe halindeki vatandaşımızın durumuna değinilen metinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerekli hassasiyeti ve duyarı göstermediği öne sürüldü.

"DEZENFORMASYON TELAŞINA GİRMİŞTİR..."

Ana muhalefet liderinin siyasi rant peşinde olduğunu belirten İsmail Uluhan adlı vatandaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere hazırlanan metinde, "Kenetlenmeye, dayanışmaya, moral ve motivasyonumuzu diri tutmaya ihtiyacımız olduğu bu dönemde Sayın Kılıçdaoğrlu deprem üzerinden, acı üzerinden, gözyaşı üzerinden siyasi rant toplama, toplumu provoke etme ve dezenformasyon telaşına girmiştir" ifadelerine yer verdi.

İsmail Uluhan'ın Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde hazırladığı suç duyurusu metninin ilk nüshası

Metnin devam eden bölümünde ana muhalefet liderinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları gerekçe gösteren vatandaş: "Sayın Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı; 'Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar', 'Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar', 'Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var', 'Milleti soğuğa mahkum ettiler', 'Yok böyle bir yağma düzeni', 'Bu sefer gençlerimize dokunmayalım', 'Afetin faturasını gençlerimize ödetmeyelim, onları hayattan koparmayalım' şeklindeki paylaşımlarıyla açıkça halkı kin ve düşmanlığa sevk etmiş, dezenformasyon yaratarak kamu düzenini tehlikeye atmıştır" şeklinde örneklerle anlatımını genişletti.

Metnin son bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabı, IP adresleri delil olarak gösterilirken, sonuç ve talep kısmında, "TCK ve 7418 Sayılı “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasınına Dair Kanun”un ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını arz ve talep ederim" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Kılıçdaroğlu'na sert tepki!Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Kılıçdaroğlu'na sert tepki!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?