USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Karbon siyahı üretimine teşvik

OYAK, Hatay'da gerçekleştirilecek karbon siyahı üretim tesisi yatırımı için, Cumhurbaşkanlığı onayıyla proje bazlı devlet teşviği aldı. OYAK, stratejik yatırımlarından biri olan karbon siyahı üretimi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye'nin yıllık 220 bin

Karbon siyahı üretimine teşvik
04-12-2020 22:21
Google News

OYAK, Hatay'da 206 milyon dolarlık yatırımla kuracağı Türkiye'nin tek karbon siyahı üretim tesisi için T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan teşvik aldı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı kararlarının Resmî Gazetede yayımlanmasıyla yürürlüğe giren proje bazlı devlet yardımının detayları da belli oldu.

Karara göre, Hatay'da yatırımına 1 Eylül'de başlanan OYAK tarafından gerçekleştirilecek karbon siyahı üretim tesisinin yatırım süresi 3 yıl olarak belirlendi. Bakanlık, yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verebilecek.

Karbon siyahı yatırımı, ithalatı bitirecek
OYAK'ın dünyanın en büyük altıncı karbon siyahı üreticisi olan Continental Carboun'un hakim şirketi Tayvanlı International CSRC Investment Holdings Co. Ltd. iş birliğiyle karbon siyahı üretim tesisi kurma yatırımı Türkiye'de bir tek olma özelliği taşıyor. Dünyada 14 milyar dolarlık pazar büyüklüğü olan karbon siyahını İskenderun'da üretmek için harekete geçen OYAK, yıllık 300 milyon dolarlık ithalatın önüne geçerek Türkiye ekonomisinin tamamen dışa bağımlı olduğu bir alanı daha kapatmış olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?