USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Jeotermal serada yılda bin ton domates üretiliyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kurulan bir serada jeotermal enerji kaynaklarından faydalanılarak yılın 12 ayında inorganik domates üretimi gerçekleştiriliyor. Yılda bin tona kadar üretimi yapılan domatesler, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere iç piyasada da satışa sunuluyor.

Jeotermal serada yılda bin ton domates üretiliyor
28-12-2020 21:51
Google News

Jeotermal enerji kaynakları açısından zengin bir potansiyele sahip olan Yozgat'ta, jeotermal kaynaklar termal turizm tesisleri başta olmak üzere konut ısıtılması ve seracılık gibi alanlarda kullanılıyor. Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 2008 yılında kurulan ve jeotermal enerji ile ısıtılan serada, topraksız tarım uygulaması ile yılın 12 ayı hormonsuz inorganik salkım domatesi üretiliyor.

25 bin metrekare alana sahip tesiste topraksız tarım uygulamasında bambus arılarının döllemesinden de faydalanılıyor. Yılın 12 ayında yaklaşık bin tona kadar üretilen domatesler Rusya, Romanya, Almanya gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilirken, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlere de gönderilerek satışa sunuluyor.
80 derece sıcaklıkta jeotermal sıcak su ile ısıtılan serada domates üretimi kış mevsiminde de devam ediyor. Serada 25 kişi domates üretimi yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?