USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İŞTE İSTİFA EDENLER

Rektör Coşkun istifa etmedi

İŞTE İSTİFA EDENLER
11-02-2015 18:55
Google News
Genel seçimler öncesinde kamu çalışanlarının istifaları dün akşam sona erdi. Son günde bürokrasideki istifa rüzgarı devam etti. İstifa etmesi beklenen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, yaptığı yazılı açıklamayla görevinin başında olduğunu söyledi. Siyaset için Gaziantep Üniversitesi’nden 10, Hasan Kalyoncu Üniversşitesi’nden 5 öğretim görevlisi istifalarını verdi. İstifa edenler arasında dikkat çeken isimlerin başında Bank Asya Operasyonunu gerçekleştiren TMSF Varlık Daire Başkanı Hakan Köroğlu, Sağlık Müdürü Metin Karakök bulunuyor.

 

COŞKUN İSTİFA ETMEDİ

 

Kamuoyunda istifa edip etmeyeceği beklenen en önemli isim olan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, istifanın son gününde kararını verdi. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giden ve bazı temaslarda bulunan Coşkun, pazartesi ve salı günün danışmanlarıyla birlikte toplantı yaparak geçirdi, Sürekli olarak Ankara ile irtibat kuran Coşkun, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ile yaptığı görüşmenin ardından son kararını verdi.

Yavuz Coşkun, yazılı açıklamada şunları söyledi: “27 yıldır  her kademesinde görev yaptığım ve son 6,5 yıldır Rektörlük görevini yürüttüğüm  Gaziantep Üniversitesi yuvam, evladım, gözbebeğim gibi olmuştur.  Canhıraş, sevdayla hizmet verdiğim Üniversitemden ayrılmak elbette benim için çok zor. Siyaset içerisinde de ülkemiz için çok değerli, kutlu çalışmalar yapıldığını biliyorum ve takdir ediyorum. Bu zamana dek hiçbir şekilde Milletvekili seçimlerine dair aday  olduğumu belirten herhangi bir açıklama yapmadım.Bir süredir yaptığım değerlendirmeler ve istişareler sonucunda bu aşamada akademik kulvarda hizmete devam etmemin daha yararlı ve hayırlı olacağı neticesine varmış bulunmaktayım.

 

HASAN KÖROĞLU GAZİANTEP’TEN ADAY

 

Gaziantep’ten aday adaylığı başvurusu yapmak için istifa eden bürokratlar arasında en dikkat çekici isim Hasan Köroğlu oldu. TMSF Varlık Yönetimi Daire Başkanlığı yapan Ak Parti’den aday olmak için istifa etti. Köroğlu, son olarak Bank Asya operasyonu yapan daire başkanı olarak adı geçmişti.

 

Öte yandan YÖK Yönetim Kurulusu Muhittin Şimşek’de istifa edenler arasında yer alıyor.

 

DİĞER İSTİFA EDEN BÜROKRATLAR

 

Gaziantep’te adaylık başvurusu yapmak için istifa eden diğer bürokratlar şunlar; EPDK Üyesi Abdullah Tancan, TKİ Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tombul, Kenan Bozgeyik, Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Sağlık Müdürü Metin Karakök, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Güzelbey, İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Şube Başkanı M.Emin Arslan, Ak Parti’den aday adayı olmak için görevlerinden istifa

 

İSTİFALARDA ÖĞRETİM GÖREVLİSİ PATLAMASI

 

Siyasete atılmak için GAÜN’den istifa eden isimler şöyle:

Prof. Dr. Selahattin Bekmez (Ak Parti)

Prof. Dr. Metin Karakök (Ak Parti)

Prof. Dr. Hakan Altıntaş (Ak Parti)

Prof. Dr. Haluk Savaş (CHP)

Prof. Dr. Arif Özsağır (Ak Parti)

Prof. Dr. Ömer Eğercioğlu (BTP)

Prof. Dr. Yalçın Kepekçi (Ak Parti)

Doç. Dr. Servet Demir (MHP)

Doç. Dr. Abdurrahman Uzunaslan

Yar. Doç. Dr.Eyyup Ay (Ak Parti)

 

 

Hasan Kamyoncu Üniversitesi’nden 3 profesör, 1 Doçent doktor ve 1’de yardımcı Doçent doktor milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler. İstifa eden öğretim görevlilerinin hangi ilden milletvekilliği aday adaylığına başvuracakları ile belirsiz.

HKÜ’den istifa eden isimler şunlar:

Prof. Dr. Edibe Sözen (Ak Parti)

Prof. Dr. Cesim Demir (Ak Parti)

Prof. Dr. Arif Akkuş (Ak Parti)

Doç. Dr. Ayhan Erdem (Ak Parti)

Yrd. Doç. Dr. Ümmü Gülsen Öztürk (Ak Parti)

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?