USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'da korona virüs aşı odaları hazır

Korona virüs aşıları Türkiye'ye gelmesiyle aşı yürütüm merkezleri bulunan hastanelerde hazırlıklar tamamlandı. İstanbul'da hususi hastanelerde hazırlanmakta bulunan aşı odalarında kâffesi hazırlıklar yapıldı.

İstanbul'da korona virüs aşı odaları hazır
08-01-2021 21:11
Google News

Korona virüs aşısı Türkiye'ye geçtiğimiz günlerde geldi. Sağlık Bakanlığı çeşidinden testlerden geçirilen aşılar, bu testlerin peşi sıra aceleci kullanma onayıyla baş başa uygulanmaya başlanacak. Aşılar hoppadak aşı yürütüm merkezi mevcut hastanelerde hazırlanmakta bulunan aşı odalarında yapılacak. Aşıların uygulanacağı merkezlerden bulunan hususi hastaneler de topu topu hazırlıklar tamamlandı.

Konuyla ilişik müşterek izah özne Prof. Dr. İftahar Köksal, “Hastaneler de aşı odalarının olması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz oda bizim aşı odamız. Bu odanın da birtakım özelliklerinin olması gerekiyor. Bir el aşıların konacağı müşterek frijider olmalı. Aşı hemşiresinin olması gerekiyor. Odanın gönen ve ısı kontrolünün sağlanmış olması geçişsiz ve hastaya aşı yapılacak ekipmanların da hazır olması lazım. Odamızda hastanın yerleşme koltuğunda aceleci dahil etmekte kullanılacak bulunan etraflı ekipmanlar hazır durumda. Hastalar öyküleri alındıktan ve kontrolleri yapıldıktan sonradan benimseme ediliyor. Ama gene de birtakım hastalarda alerjik reaksiyonlar gösterebilmekte ve o sebeple hastalara için etraflı tedarik yapılıyor ve o biçimde dölleme başlar. Aşı aşı hemşiresi çeşidinden yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?