USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Gündem

Ä°stanbul’da hapisten çıkan adam, eski eÅŸini darp edip, komÅŸularının araçlarını yaktı!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bir hafta önce cezaevinden çıkan Aydın Ö. (44), 2 çocuk annesi eski eşi G.İ.'nin evine gelerek darp etti. Bununla da yetinmeyen şahıs, komşularının da araçlarını yakarak dehşet saçtı.

Ä°stanbul’da hapisten çıkan adam, eski eÅŸini darp edip, komÅŸularının araçlarını yaktı!
10-01-2023 16:28
Google News

İlk olay geçtiğimiz perşembe günü Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde yaşandı  2 çocuk annesi G.İ. (40)'nin 5 yıl önce boşandığı Aydın Ö. (44) hırsızlık suçundan aylar önce girdiği cezaevinden 1 hafta önce çıktı.

MAHALLE SAKİNLERİNİN ARAÇLARINI YAKTI

Aydın Ö. soluğu eski eşinin evinin önünde aldı. G.İ.'yi darbeden Aydın Ö.'ye çevredekiler tepki gösterdi. Araya girenleri araçlarını ateşe vermekle tehdit eden Aydın Ö. olay yerinden uzaklaştı. Aydın Ö. bu sabah saat 06.00 sıralarında tekrar mahalleye gelerek mahalle sakinlerinin araçlarını benzin dökerek ateşe verdi. Toplam 3 aracın zarar görürken Aydın Ö. kaçtı.

Mahalle sakinleri can güvenliğinden endişe ettiklerini belirtti.

BÄ°R MAHALLE SAKÄ°NÄ°N MÄ°LYONLARCA LÄ°RALIK ARACI KÃœL OLDU

Aracının 2 milyon değerinde olduğunu söyleyen Bayram Ali Altay, "Gece uyuyordum. Annem seslendi, 'Bayram koş, araba yanıyor' dedi. Direkt koştum, arabamın ön tarafının alev aldığını gördüm. Nasıl yaktığını göremedim. Normalde bizim alt komşumuzdu, eşiyle boşandılar. Eşiyle boşandıktan sonra buraya geldi. 'Beni eşimden siz boşadınız, sizin yüzünüzden ayrıldım' gibi şeyler söyledi. 2 milyon değerindeki arabam çöp oldu. Mal gelir gider ama evden birimize bir şey yapsaydı ne olurdu? Arabamın sigortası var ama ne kadarını karşılar bilemiyorum. Mesele mal değil ama annem, kız kardeşim korkuyor. Bu durum 2 yıldır devam ediyor. Şikayetçi olduk ama bir şey diyemiyorum gördüğünüz gibi aracım kül oldu" dedi.

'BUNDAN GÜNLER ÖCE AĞIR BİR ŞEKİLDE KADINI DARBETMİŞ'

Aydın Ay ise "Bundan günler önce ağır bir şekilde kadını darbetmiş. Daha sonra buraya gelip tehditler savurmuş, yakacağını söylemiş. Bu aracın sahibi dostumuz olur. Daha önce bu kişi evi yakmaya çalıştığı için kendisinden şikayetçi olunmuştu. En son ayağında kelepçe vardı ama bir süre önce bir hırsızlık girişiminde bulunmuş ve tutuklanmış. Bir süre cezaevinde yattıktan sonra 1 hafta önce çıktı. Ancak bu sefer kelepçesi takılmamış. O ara gelip bu eylemi gerçekleştirmiş. Gece benim çocuğum, eşim, mahalledekiler ağlıyorlardı. Herkes yeni kendine gelmeye başladı. Yoğun bir kaos hali vardı ve yeterince korkunçtu. Balkonlar bile ısınmıştı. Araba erimeye başladı ve lastikler patladı" diye konuştu.

'EVE MOLOTOF ATIYOR, CAMLARI KIRIYOR'

Ay, kadını darbettiği için kendisine daha önce müdahale ettiğini de anlatarak, "Eşiyle yaşadığı sorunlardan dolayı zaten evine korkuluk ve tel örgü takılmıştı çünkü eve molotof atıyor camları kırıyor. Bir kez evi yaktı müdahale etmeye çalıştık zaten bizi görünce kaçıyor. Bir kadının o şekilde darbedilmesine haliyle karşı çıkarız. Mahallede kimse olmadığı zaman gece geliyor. Yakalanması ve ceza almasını istiyoruz. Çocuğum cam kenarında yatıyor orada yatırmaya bile korkuyoruz. Bundan 6 ay önce binayı komple yakıyordu, mahalleli tadilatı yaptı" dedi. 

TELEFONLA ARAYARAK ÖLÜM TEHDİTLERİ YAPMIŞ

Sultangazi'de yaşayan G.İ, biri 14 diğeri 18 yaşında iki çocuk sahibi G.İ, 2018 yılında evliliğinde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığı için Aydın Ö.'den boşandı. Fakat boşanmaları eski eş Aydın Ö'nün şiddet göstermesinin önüne geçmedi. Boşandığı eşinden para isteyen Aydın Ö., G.İ.'yi takip ederek şiddet uyguladı, telefonla arayarak ölümle tehdit etti. Bununla da yetinmeyen eski eş G.İ'.nin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak para karşılığında ilişkiye girdiğini iddia edip numarasını ifşa etti. 

SABAH İŞE GİTTİĞİ SIRADA DEHŞETİ YAŞADI

G.İ. 5 yıllık süreçte eski eşi hakkında birçok suç duyurusunda bulunmasına rağmen şiddetin sonu gelmedi. Aydın Ö. geçtiğimiz yıl Bursa'da hırsızlık suçundan dolayı cezaevine girdi. 1 hafta önce tahliye olan Aydın Ö. İstanbul'a dönerek eski eşine dehşet yaşatmaya devam etti. Geçtiğimiz perşembe günü G.İ. sabah saatlerine işe gitmek için evinden çıktığı sırada Aydın Ö.'nün saldırısına uğradı. Yaralanan kadını komşuları kurtardı. Saldırgan Aydın Ö. tehdit ettiği komşularına bu sabah dehşeti yaşattı. Mahalleye gelerek 3 aracı ateşe verdi.

'ÇOCUKLARIMIN VELAYETİNİ TEHDİT EDEREK BENDEN ALDI'

G.İ. yaşadığı şiddeti DHA'ya anlattı. Evli kaldıkları süreçte eski eşinin kirayı ödemediğini ve mağdur olduklarını belirten G.İ. "Ailesine karşı sorumlu birisi değildi. Kirasını ödemiyordu ev sahibi bizi dışarı çıkarıyordu. Ben dışarıda kalıyordum. Çocuklarım daha çok küçüktü ben çalışamıyordum. Sürekli geçinebilmek için eşya alıp satıyordu, kumar oynuyordu. Belli bir süre sonra ayrılmak istedim. Beni sürekli ölümle tehdit ediyordu. Ben bu tehditlerden dolayı bir süre ayrılamadım. Ayrılmak istiyorum dedikçe sürekli şiddet uyguladı. Ayrılacağım dediğim zaman bıçak çekti. Bende kızlarımı alıp hemen dışarı çıktım ve polise haber verdim. Poliste gelip onu yaşadığımı evden almıştı. Karakola götürüp ifadesini aldıktan sonra bana ders vermek için geri dönüp evi yaktı. Bunu üzerine tekrardan şikayet ettim ve anlaşmalı olarak boşandık. Boşandıktan sonra bir sene boyunca çocuklarımı aldı. Çocuklarım sürekli başkalarının evinde kaldı. Çocuklarımı sürekli mağdur etti. Çocuklarımın velayetini tehdit ederek benden aldı. 1 sene boyunca beraber yaşadılar ama sonra bakamayıp geri verdi" diye konuştu.

'ADIMA SOSYAL MEDYA HESABI AÇARAK ALTINA 'SAATİ 50 LİRA' GİBİ SÖZLER YAZIYORDU'

2018 yılında boşandıklarını ifade eden G.İ., "5 yıl geçmesine rağmen hiç peşimi bırakmadı. Çalıştığım iş yerine geldi cama 'patronunla yat bana para ver' diye yazılar yazdı. Sürekli benden para istedi. Benim adıma sosyal medya hesabı açıp benim fotoğraflarımı kullanarak altına 'saati 50 lira' gibi sözler yazarak psikolojik şiddet uyguladı. O sırada beni birçok kişi aradı. Benimle konuşmak istediler. Telefonumu değiştirerek kurtuldum. Boşandıktan sonra şiddet göstermesi daha çok arttı. İşe gittiğimde beni kapıda bekliyordu. Arkamdan gelip bana vuruyordu. Hep 'seni öldüreceğim' diyordu. Seni ormana götürüp tecavüz ettireceğim diyordu. Daha sonra benim şikâyetim sonucunda ev hapsi kararı çıktı. Ayağına kelepçe taktılar. 3 ay bana yaklaşamadı bu sayede. O ara bir şey oldu ve çocuklarıma Bursa'ya gideceğim dedi. Oraya gitti ve cezaevini girdi. 7 veya 8 ay boyunca cezaevinde kaldı." dedi.

'KIZLARIMI ARAYIP ANNENİZİ ÖLDÜRECEĞİM DİYORMUŞ'

Eski koca mağduru 2 çocuk annesi G.İ, "Bir hafta önce cezaevinden çıktı. Kızlarımla konuşup tehdit ediyormuş. Annenizi öldüreceğim diyormuş. Babamın evini satıp parasını kendisine vermemi istiyor. Sürekli paramı verin diyerek tehdit ediyor. Geçtiğimiz hafta apartmanın içerisine girip arkamdan bana vurdu, ben bayıldım. Dudağım patladı, kafama darbe aldım. Bayıldım, ambulansta ayıldım. Evimi ilk yaktığı zaman komşularımda şikayetçi olmuştu. Şimdi komşularıma kötülük besliyor. Bugün komşumun arabasını yakmış. Komşularımda çok mağdur. Etrafım mağdur kimseye gidemiyorum, gidecek yerim yok çok mağdurum. Devletin bu olayları görüp bu adamın kötülük yapacağına karar verip bu adamı içeri almaları lazım. Herkesin başına bela olacak. Şu anda şikayetçiyim. Ev hapsiyle ayağına kelepçe takacağız dediler. Ama bu da bir yere kadar. 3 ay sürüyor o da bitiyor" dedi.

'MAHALLEDE KAFASINA SIKIP ÖLDÜRÜRÜM'

Bu arada G.İ. eski eşinin kızına gönderdiği ses kaydını da dinletti.  Aydın Ö.'nün ses kaydında "O evi satıp paranın yarısını bana verecekler. Ben bir şey satıp başka bir şey aldım. Mahallede kafasına sıkıp öldürürüm"  dediği duyuluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?