USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İŞLER KESAT!

Yaz sıcakları ve ekonomik durgunluk derken, Ramazan Bayramı’nda satış patlaması yapmayı bekleyen esnaf, hayal kırıklığı yaşıyor.

İŞLER KESAT!
22-07-2015 13:34
Google News
Esnaf, bayramdaki kalabalığın kuru kalabalık olduğunu dile getirirken, alışveriş yapılmamasından dert yandılar. Özellikle AVM’lerden şikayet eden esnaf, “İşler kesat. Beklediğimiz satışı yapamadık” dedi.

Gaziantep’te esnaflar bayram alışverişini dört gözle beklemesine rağmen satışların düşük olması nedeniyle beklenen satış olmaması esnafları hayal kırıklığına uğrattı.

Ramazan Bayramı’nın yaz ayına ve tatil dönemine denk gelmesiyle birçok kişinin tatil masrafı nedeniyle bayram alışverişi yapamadı.  Bayram dolayısıyla ellerindeki bütün malları uygun fiyatlarla halka sunan esnaflar müşteri bulamamaktan şikâyet ettiler. Bayram alışverişi çarşı ve pazarlara canlılık getirse de vatandaşın ilgisi esnafı beklentilerini karşılamadı. Geçmiş yıllardaki bayram alışverişlerini adeta mumla aradıklarını ifade eden esnaflar bayramın yaz ayına denk gelmesi ve tatil dönemi olması nedeniyle beklenen satışların olmadığını açıkladılar.

Pusula Gazetesi olarak esnaflara bayram alışverişini nasıl geçtiğini sorduk. İşte vatandaşın bayram alışverişi ile ilgili görüşleri…

Alho Yavuz: “Ramazan Bayramı satışlarımız beklentilerimizin altında gerçekleşti ama yine de Allah’a şükürler olsun. Çarşıda sürekli bir kalabalık vardı ama alış veriş çok düşüktü. Kötü desek kötü değil ama güzel işlerde yoktu. Satışlarımız beklentimizin çok altındaydı. Eskiden bayram satışlarımız daha iyiydi.”

Ökkeş Koska: ”AVM’ler bizi bitiriyor, küçük esnaf her zaman alta kalıyor. Umduğumuz gibi satış olmadığı gibi her bayram biraz daha düşüyor. Geçen bayramla bu seneki bayram arasında yüzde 20-30 oranında bir fark var. Bayram haftasında çarşı kalabalıktı ama milletin alım gücü kalmadı. Fabrikalarda işçilerin işten çıkartılması satışların düşmesinde ana etken oldu.”

Harun Yıldırım: “Ramazan Bayramı’nda esnaf beklediği iş potansiyelini bulamadığı gibi işler hiç iyi durumda olmadı. Geçen yıllara göre bu sene satışlarımız kötüydü. Bayram haftasında çarşıda çok insan vardı ama hepsi kuru kalabalıktı, alış veriş yapan olmadı.”   

Oktay Pınar: “Esnaf açısından bayramlık satışları olumlu değildi. İnsanlar küçük esnafa kuru kalabalık yapıyor büyük firmalardan alışveriş yapıyorlar. O nedenle küçük esnaflara sadece kalabalık yaparak bizi boşuna uğraştırıyorlardı. Çarşının kalabalık olması esnaflara olumlu yansımadı. Geçmiş yıllara bakarsak 2010 yılı öncesi çok güzeldi. Büyük firmalar açılmaya başladıktan sonra işlerimiz kırılmaya başladı. “ 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?