USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hızlı tren ihalesi yapıldı

Gaziantep-Şanlıurfa arasında 151 kilometrelik hızlı tren ihalesi yapıldı. Projenin 2019 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Hızlı tren ihalesi yapıldı
20-04-2018 11:57
Google News
Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğü, Gaziantep’i GAP’ın batıya açılan kapısı yapacak projeyi hayata geçiriyor.

Telgraf Gazetesi’nde yer alan habere göre, Gaziantep-Şanlıurfa arasında 151 kilometrelik hızlı tren ihalesi yapıldı. 3 milyon 874 bin liraya mal olacak proje 2019 yılı sonunda tamamlanacak. Hem yolcu, hem de yük taşımacılığı yapılacak.

3 MİLYON 874 BİN LİRALIK PROJE

Gaziantep Valiliği 2018 Yılı İkinci Dönem İl koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kent adına çok önemli projelerin müjdesi verildi. Özellikle Gaziantep-Şanlıurfa arasına yapılacak olan hızlı tren ile Nurdağı –Gaziantep arasına yapılacak olan tüm geçitler kente hayat verecek. 3 milyon 874 bin liraya mal olacak 151 kilometrelik hızlı tren ihalesi yapıldı. Yer teslimi beklenirken, seferlerin 2019 yılı sonunda başlaması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin batıya açılan kapısı olacak proje ile hem yük, hem yolcu taşımacılığı yapılacak. Doğuyla batıyı birbirine bağlayacak olan proje ile Gaziantep de çok önemli kazanımlar elde edecek., Hem ulaşım sorununa çözüm olacak, hem de turizm sektörünün daha da canlanması sağlanacak. Yük taşımacılığı ile de kent, Güneydoğu’nun batıya sevkiyat merkezi olacak.

34 KİLOMETRELİK TÜP GEÇİT YAPILIYOR

DDY’nin Gaziantep’e kazandıracağı bir diğer dev proje ise Gaziantep-Nurdağı arasında yapılıyor. Toplam 6 tüp geçit yapılacak. Gidiş ve dönüş olmak üzere iki yönlü tüneller 34 kilometre olacak. 55 kilometrelik yolun17 kilometresi tüp geçit olacak. Şanlıurfa’ya kadar yapılan hızlı tren projesi ve tüp geçit projeleri ile Gaziantep de çok önemli kazanımlar elde edecek. Gaziray Projesi ile ilgili de açıklamada “Projenin yüzde 40’ı tamamlandı. 2019 yılı sonunda projenin bitmesi bekleniyor. Gerek Gaziray Projesi, gerek hızlı tren ve gerekse Nurdağı yolu tüp geçit projeleri ile Gaziantep’e seyahatler de büyük kolaylıklar kazanılacak.

ULAŞIM DESTEĞİ EĞİTİMİ SOLLADI

Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kente yapılan projeler ve maliyetleri de açıklandı. Yıllardır en büyük payın eğitime ayrıldığı Gaziantep’te ulaşıma ayrılan pay eğitimi solladı. Ulaşıma 439 milyon lira ayrılırken, eğitime 416 milyon lira ayrıldı. 98 milyon lira ile tarım, 64 milyon lira ile diğer kamu hizmetleri, 43 milyon lira ile enerji, 30 milyon lira ile sağlık ödenek ayrılan sektörler oldu. İlimizde özel ve genel bütçeli kuruluşlara 9 milyar 295 milyon bütçe ayrılırken, 612 proje yürütüldüğü açıklandı. Çalışmalarda nakdi gerçekleşmenin yüzde 41, fiziki gerçekleşmenin ise ortalama yüzde 35 olduğu bildirildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?