USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hibe destek ödemeleri başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan esnafa yönelik 3 bin ve 5 bin TL’lik hibe destek ödemeleri, bugün itibariyle ödenmeye başlayacak. Söz konusu kararı değerlendiren Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ne bağlı Oda Temsilcileri, esnafa verilen hibe desteklerin yetersiz olduğunu kaydettiler.

Hibe destek ödemeleri başlıyor!
10-06-2021 22:49
Google News

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hibe desteklerinin ödenmeye başlanacağını duyurdu. Bakan Muş, “Hibe desteğine başvuran esnafımıza yarından itibaren ödemelere başlıyoruz. 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemesi, başvuru sıralaması dikkate alınmak suretiyle, yarından itibaren esnafımızın Bakanlığımıza bildirdiği banka hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır” ifadelerini kullandı. YARALARI SARMAYA YETMEYECEK
Bakan Muş’un açıklamalarının ardından gözler, hibe desteğinden faydalanacak olan esnafa çevrildi. Esnafın pandemi döneminde taleplerin önemli bir bölümünün gerçekleşmediğini GESOB’a bağlı Oda Temsilcileri, hibe ödemelerinin esnafın yaralarını sarmaya yetmeyeceğini söylediler.
“ESNAFIN YARASINA MERHEM OLMADI”
Oda Temsilcileri, “15 aydan bu yana devam eden Pandemi döneminde esnafımız perişan oldu. iki grup halinde 3 bin ve 5 bin TL’lik hibe destekleri, esnafımızın yaralarına merhem olmayacak. Ufak bir destek olan bu desteğin yanında esnafa yönelik 1 yıl geri ödemesiz, düşük faizli kredi paketlerinin gündeme alınması gerekiyor. Vergi, Bağ-Kur ve SGK prim ödemeleri yıl sonuna kadar ertelenmeli. Ancak bu şekilde esnafa ayağa kalkacak gücü kendinde bulacaktır.”
ESNAFIN GÖZÜ DESTEKLERDE…
Kısıtlamaların devam ettiğini hatırlatan esnaf temsilcileri, “Bilindiği üzere halen kısıtlamalar ve tedbirler devam ediyor. Böyle bir ortamda yeni yeni faaliyetlerine başlayan esnafın hemen toparlanması beklenemez. Geçtiğimiz gün yürürlüğe giren yapılandırma ile esnafın ödemeleri yapılandırılıyor ancak esnafımızın herhangi bir ödeme gücü bulunmuyor. Bu şartlar altında esnafın daha fazla desteklenmesi şart! Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde esnafa yönelik daha etkili destek paketleri açıklanır ve 1 Temmuz itibariyle kısıtlamalar tamamen kaldırılır” ifadelerini kullandılar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?