USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayırseverlikte örnek şehir: Gaziantep

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep’te 990 cami, bin 990 imam, 235 kuran kursu ve 500’ün üzerinde kuran kursu öğretmeni olduğunu açıkladı. İl Müftüsü Çelik, hayırseverlerin yaptırdığı 37 cami inşaatının da sürdüğünü kaydetti.

Hayırseverlikte örnek şehir: Gaziantep
17-11-2015 10:18
Google News
İl Müftüsü Ahmet Çelik,Gaziantep’in Büyükşehirlerden birisi olarak çok hızlı büyüyen bir kent olması sebebiyle hayırseverlerin cami yetiştirmeye çalıştığını belirterek hemen hemen her yerleşim yerinde bir de cami yapıldığını açıkladı. Kentimizde şu anda 990 tane cami, bin 990 imam olduğunu ifade eden Gaziantep İl Müftüsü Çelik, hayırseverlerin yaptırdığı 37 caminin inşaatının sürdüğünü kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ikinci dönem için yeniden başkanlığa atandığı için Gaziantepli hemşerimiz olarak kutlayarak tebrik eden Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, başkanlığın ‘Bir Kur’an da benim hediyem olsun’ adıyla bir kampanya başlattığını söyledi.


4333’E ‘KUR’AN HEDİYE ETMEK İSTİYORUM’ DİYE MESAJ



Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, yeni kampanya 4333’e ‘Kur’an hediye etmek istiyorum’ diye mesaj atıldığını ve bir Kur’an’ın hediye olduğunu belirterek “Dünyanın çok çeşitli yerlerinden ‘Kur’an-ı Kerim’imiz yok’ diye talepler geliyor. Tahtalara yazıp öğrenip siliyorlar, bu şekilde öğrenen milletler var. Bizim halkımızın duyarlılığı, hayır severliği malum dillere destandır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu kampanyasını duyurmak istiyorum” diye konuştu.


“SAHİH VE DOĞRU BİLGİLERLE HALKIMIZI AYDINLATIYORUZ”



Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, kentimizde camilerin etrafındaki 235 kuran kursunda 500’ün üzerinde kuran kursu öğretmeni olduğunu açıkladı. Kentimizdeki görevlilerle anayasal görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik şöyle konuştu: “Anayasal görevlerimiz olarak İslam dininin ibadetini, ahlak esaslarını sahih ve doğru bilgilerle ve cemaatimize, halkımıza anlatmaya toplumu bu konularda aydınlatmaya çalışarak ibadet yerlerini yöneterek açıp kapatmak, vaazlarımızı hutbelerimizi okutuyoruz. Cami ve kuran kurslarının eğitim öğretim işlerini yürütüyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza temel dini bilgilerini vermek, hac ve umreye gidecek vatandaşlarımızın da kayıt işlemlerini, organizasyonunu yapıp onlara ibadetlerini yaptırıp tekrar evlerine göndermek gibi yasal görevlerimiz var. Müftülük olarak bu görevlerimizi yerine getirmenin gayret ve çabası içindeyiz. ”


“TİCARİ HAYAT, SOSYAL HAYATLA İLGİLİ SORULAR SORUYORLAR”



Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son zamanlarda geliştirdiği Alo Fetva hattı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, vatandaşların kafasına takılan dini soruları cevapladıklarını söyledi.

Vatandaşların bulunduğu yerden, işyerinden Alo Fetva olarak bilinen ‘Alo 190 dini soruları cevaplandırma hattının ücretsiz arandığının altını çizen Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Alo Fetva hattı Türkiye genelinde kurulan bir ağ ile hizmet veriyoruz. Nöbetçi vaizlerimize, nöbetçi görevlilerimiz Alo Fetva hattında özellikle İlahiyat Fakültesi mezunu, bu işte uzman görevlilerimizi nöbetleşe istihdam ediyoruz. Alo Fetva hattına gelen sorular çok değişik, bunlar örneğin ‘Küçük bebeğim var üzerime kusuyor o halde namazımı kılabilir miyim?’. ‘Kiralık evimizi kiraya verdik, gelir getirdiği için buna zekat düşer mi?’. ‘Kötü söz söylemek küfretmek abdesti bozar mı?’. ‘Evde eşimle beraber namaz kılıyorum, camideki gibi sesli mi okuyacağım?. ‘Arsa aldık buna zekat gerekir mi?’. Bir kadın ‘Oruç tutmak için ay halimde geciktirici hap alabilir miyim?’. ‘Üvey anneme-babama zekat verebilir miyim?’. ‘Yeni bir elbise aldım bunun duası var mı?’ gibi çok değişik sorular geliyor. Gerek ticari hayat, gerekse sosyal hayat, gerekse kişinin kendi haliyle ilgili sorular geliyor. Ankara’da Din İşleri Yüksek Kurulumuz var, yıllardan beri verilen fetvalar üzerinde çalışma yapıldı, standarda bağlanarak bilgisayara yüklendi. Oralardan bu sorulara verilen cevaplar ortak, doğru ve sahih bilgiye dayalı kaynaklardan vatandaşlarımıza cevap verilmektedir. Biz bu sorulardan da memnun oluyoruz çünkü vatandaşlarımızın dini hassasiyeti var. Gaziantepli kardeşlerimizin bu dini hassasiyetlerinden dolayı kendilerini kutluyorum.”

Pusula, Hakan Yağlı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?