USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te İki Ayrı Noktada 7 IŞİD Militanı Öldürüldü

Gaziantep’te dün iki ayrı olayda toplam 7 IŞİD miltanın öldürüldü.

Gaziantep’te İki Ayrı Noktada 7 IŞİD Militanı Öldürüldü
15-11-2015 10:07
Google News
Gaziantep’te dün Oğuzeli ilçesindeki Akçakoyunlu Hudut Bölük Komutanlığı’na bağlı Ermiş Hudut Karakolu yakınlarında 4, polisin IŞİD hücre evine yaptığı baskında ise 3 militan öldürüldü. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki Akçakoyunlu Hudut Bölük Komutanlığı’na bağlı Ermiş Hudut Karakolu’nun karşısındaki Karaveli köyünün Türkiye tarafındaki Ermiş köyü sınır hattına hendek eşen ve sınır hattına örülecek duvarla ilgili olarak çalışma yapan iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşmaya çalışan iki araca sınırda görev yapan ve iş makinelerini koruyan kobra tipi askeri araçtan “dur” ihtarında bulunuldu. “Dur” ihtarına uymayarak Türkiye sınırına yaklaşan iki araca kobra zırhlı aracından makineli tüfek atışı yapıldı. 4 IŞİD militanı araçların içerisinde ölürken, 4 IŞİD militanı ise yaralı olarak kaçtı. IŞİD militanlarının Suriye’nin Karaveli köyünde kendi aralarında kısa süreli çatışma yaşandıktan sonra Türkiye tarafına iki aracın saldırı amaçlı geldiği yönünde yerel kaynaklardan bilgiler geliyor.

Gaziantep’te polisin IŞİD hücre evine yaptığı baskında, IŞİD militanının üzerindeki bombayı patlatması olayının detayları ortaya çıkmaya başladı. 

Gaziantep’in Beykent Mahhallesi’nde IŞİD terör örgütüne ait bir hücre evini tespit eden polis ekipleri, gece saatlerinde eve baskın düzenlemiş, operasyon esnasında evde bulunan bir IŞİD militanı üzerindeki bombayı patlatması sonucu 4 polis yaralanmıştı. Polis, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olduğu belirlenen IŞİD militanın girdiği eve operasyon düzenlenmesi kararı adı. Özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla 10 katlı apartmanın çevresinde geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından operasyon başladı. Apartmanın 5. katındaki daireye giren polis ekiplerini fark eden IŞİD militanı, üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın etkisiyle odada bulunan diğer patlayıcıların da infilak etmesiyle odada ve balkonda çökme meydana geldi. Odada bulunan özel harekat polisleri ile birlikte balkondan düşen parçaların isabet ettiği toplam 4 polis yaralandı. Polislerden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi .
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?