USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te bayram bilançosu: 5 kaza, 3 ölü, 31 yaralı

Gaziantep’te Ramazan Bayramı tatilinde yollar yine kan gölüne döndü.

Gaziantep’te bayram bilançosu: 5 kaza, 3 ölü, 31 yaralı
08-07-2016 09:31
Google News
Yurt genelinde karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 80 kişi hayatını kaybetti, 450 kişi yaralandı. Gaziantep’te de 5 ayrı trafik kazasında 3 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.

Bütün uyarı ve tedbirlere rağmen trafik canavarı hız kesmedi ve şu ana kadar yurdun farklı illerde meydana gelen trafik kazalarında ölenlerin sayısı 80’i aştı. Yaralı sayısı da 500’e yaklaştı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, tatilin ilk 2 günündeki trafik kazalarında 29 kişi hayatını kaybederken 233 kişi de yaralandı. Son 2 günde meydana gelen trafik kazalarında ise 51 kişi hayatını kaybederken 195 kişi de yaralandı.


İLK KAZA YAVUZELİ’NDE



Gaziantep’te de trafik canavarı arife günü kendini gösterdi. Yavuzeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 10 kişi yaralandı. kaza sabah saat 09.00 sıralarında D-850-13 Devlet Karayolu’nun 50’nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep istikametinden Yavuzeli istikametine seyreden Sinan Yılmaz (39) idaresindeki 27 FR 258 plakalı otomobil, Yavuzeli ilçesine bağlı Büyükkarakuyu (köy) mahallesi civarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada sürücü Sinan Yılmaz (39), E.Y. (8), M.A.Y. (10), Y.K. (16), M.K. (12), B.K. (10), A.K. (45), A.Y. (68), E.K. (25) ve S.D.Y. (6) yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve 112 acil müdahale ekiplerince ambulanslarla Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi ve 25 Aralık Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan B.K.’nın sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

’"


OTOMOBİL İLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 11 YARALI



Gaziantep’te ikinci kaza Nurdağı-Gaziantep karayolunun Kömürler Mahallesi mevkisinde oldu. Gaziantep yönüne giden Cengiz Genç (37) yönetimindeki 01 D 2375 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Şemsettin Türkoğlu’nun (47) kullandığı 27 VK 806 plakalı minibüs çarpıştı. Araçlar, çarpışmanın etkisiyle şarampole devrildi. Sürücülerle araçlarda bulunan Fatma, Senem, Recep, Muhammed ve Ayşe Nur Genç, Tuba, Muhittin Berat, Mehmet Fehmi ve Ahmet Efe Türkoğlu yaralandı. 112 Acil Sağlık ekiplerince Nurdağı ve Gaziantep’teki hastanelere kaldırılan yaralılardan Recep, Muhammed ve Ayşe Nur Genç’in durumunun ağır olduğu belirtildi.

Emniyet yetkilileri, tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının belirli güzergahlar da yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturduğuna dikkati çekerek, kazalardan korunmak için sürücüleri, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları konusunda bir kez daha uyardı. Yetkililer, sürücüleri aşırı hız, hatalı sollama, emniyet kemeri takma, yorgun ve uykusuz yola çıkmama, cep telefonu ve sigara gibi dikkat dağıtacak uğraşlardan kaçınmaları konusunda özellikle uyardı. Ayrıca, sürücüler, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri konusunda da uyarılıyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?