USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

’Gaziantepspor çok riskliydi’

Geçtiğimiz günlerde Gaziantepspor ile adı anılan İbrahim Toraman neden gelmediğini açıkladı. Toraman, “Riskli durumda bir takımı çalıştırmak kariyerim için olumsuz bir başlangıç da olabilir” diye konuştu.

’Gaziantepspor çok riskliydi’
10-11-2017 09:38
Google News
İlk olarak yakın gündemden başlayalım... Aykut Kocaman’ın istifa sinyali veren açıklamalarına ve Fenerbahçe’deki son durumuna baktığımızda Kocaman’ın yerinde olsan ne yapardın?

 

- Bir teknik direktör takımının geleceğinden umutsuzsa ayrılık kararı alabilir. Aykut Kocaman için de yaşanan durum bunu gösteriyor. Böyle bir ortam sezmiş olacak ki Osmanlıspor maçı sonrası bu tarz ifadeler kullandı. Devam kararına gelirse... Yine bir teknik direktör böyle bir karar alıyorsa takımı düzeltebileceğine inandığındandır. Aykut Kocaman da böyle düşünmüş olacak ki devam kararı aldı.

 

“GAZİANTEPSPOR ÇOK RİSKLİYDİ”




Gaziantepspor ile bir görüşmen olmuştu. Neden anlaşamadınız, son durum nedir?

 

- Sağ olsunlar Gaziantepspor Yönetimi görüşme için beni şehre davet etti. Benim için çok değerli bir andı. Sonuçta bana Beşiktaş’a gitme fırsatı veren, tanındığım kulüp Gaziantespor. Yönetimle görüşmemizde takımı izlemek, tanımak istediğimi ifade ettim. Zaman istedim, kabul ettiler. Sonra takımı izleme fırsatım oldu. Potansiyelleri olan oyuncular olduğunu gördüm. Ancak şartlar uygun değildi. İlk olarak böyle bir takımda başlamak benim için ayrı yerde. Ancak riskli durumda bir takımı çalıştırmak kariyerim için olumsuz bir başlangıç da olabilir. 

 

Son zamanların en çok tartışılan ana gündem maddelerinden biri de ’Yabancı oyuncu’... Sence yabancı futbolcu sayısı düşürülmeli mi?

 

- Kesinlikle düşürülmeli. Ülke futbolumuzda günlük yorumlar çok fazla. Takımlar anlık değerlendiriliyor. İyi gidiyor ya da inanılmaz deniliyor. Ama ileriye dönük yorum ya da değerlendirmeler çok az. Türk Futbolu her şeyden önemli. Önceliğimiz bu olmalı. Türk oyunculara mutlaka yatırım yapılmalı. Yabancı sayısı 5 ise Türk oyuncu sayısı da 6 olmalı gibi. Bunun faydasını hemen göremeyiz ancak zamanla, ne kadar doğru adımlar atıldığı anlaşılacaktır.

 

Video Hakem sistemi ile ilgili görüşlerin neler?

 

- Maçın temposunu düşürmeyecekse keyfini kaçırmayacaksa sıkıntı yok. Çünkü hiç kimse sürekli duran, enerjisi zayıf, temposu düşük mücadeleler izlemek istemez. Tabi bu sisteme yabancıyız. Uygulama aşamasında ilerleyen zamanla bakıp göreceğiz.

 

Ligin 3’te 1’i neredeyse tamamlandı... Lider konumdaki G.Saray için neler söylersin?

 

- Galatasaray bu sezon çok kaliteli oyuncular aldı. Bu önemli bir artı. Ancak en büyük artı taraftarları. Gelen galibiyetlerle ve takımın yüksek enerjisi stada da yansıyor. Evlerinde oynadıkları maçlardaki büyük bir koz taraftar coşkusu. Takımla bütünleşmiş bir görüntü var. Çok büyük bir aksilik olmazsa ligi ön sıralarda tamamlayacaklardır.

 

Futbola dair bir hayalin var mı?- Açık konuşayım... Futbola forvette başladım. Ardından stoper, sağ bek görevlerini üstlendim. Zaman zaman orta saha da oynadım. Tam 20 yıldır sporun içindeyim. Ve uzun süre takım kaptanlığı da yaptım. Yani sahadaki oyuncular nasıl yönlendirilir biliyorum. Bu konudaki tecrübemi, yaşanmışlıklarımı aktarabileceğim bir ortamı çok isterim. Ancak asıl hayalim; Avrupa’daki gibi genel menajerlik. Ama gerçekçi olalım ki ülkemizde böyle bir ortam yok. Bu anlamda şartlara uygunluk bakımından düşündüğümde teknik direktör olmak istiyorum. Geçmişe takılıp kalan bir yapım yok kendimi sürekli yeniliyorum. Doğru takım ve doğru zaman olursa gelen teklifleri değerlendireceğim. 

 

En büyük pişmanlığın nedir diye sorsam?..

 

- Bu soruyu tabi ki futbolu Beşiktaş’ta bırakamamak diye yanıtlarım. Bu benim içimde kaldı. Nasip değilmiş... Ayrıca yeni statta da forma giymeyi çok isterdim.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?