USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazianteplilerin son gözdesi: Yemişhan

Şirehan Group, Gaziantep’te Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden olan Şirehan’ın ve Yemişhan’ın otantik ortamında iftar açmak isteyenlere özel iftar menüleri hazırladı.

Gazianteplilerin son gözdesi: Yemişhan
18-06-2016 09:32
Google News
Yemişhan, tarihi dokusu ve yöresel mutfağı ile gastronomi turizmine hizmet veriyor. Ramazan ayında Yemişhan’da havuz başında tasavvuf müziği ve semazen gösterileri eşliğinde iftar programları düzenleniyor.

Şirehan Group’un bünyesinde Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olan Şirehan Otel, Yemişhan Restoran ve alışveriş merkezinin bulunduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Ramazan ayı İslam alemi için çok önemli. Misafirlerimizin, taş işçiliğinin en güzel örneklerinden olan Şirehan ve Yemişhan’da, buram buram tarih kokan bir ortamda, tasavvuf müziği eşliğinde zengin iftar menüleri ile oruçlarını açmaları için çok güzel ortam oluşturduk” diye konuştu. MİSAFİRLERİMİZİ ŞİREHAN’A BEKLİYORUZ

1885 Yılında Halep Valisi Cemil Bey’in talimatları ile yapılan Şirehanı’nın otantik avlusunun Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri için düzenlendiğini ifade eden Eyyüp Kavas, "Ramazan ayının manevi anlamına uygun olarak, tasavvuf müziği ve semazen gösterileri eşliğinde, zengin iftar menümüzle konuklarımızı en güzel şekilde ağırlayacağız. Tarihi bir mekanda, maneviyat, lezzet ve huzur arayan misafirlerimizi Şirehan’a bekliyoruz" dedi.


MENENGİÇ KAHVESİ DE SAHURA KADAR AÇIK OLACAK



Şirehan Otel’in hemen yanındaki Yemişhan Restaurantta da Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri verileceğini belirten Eyyüp Kavas, "Yemişhan, tarihi dokusu ve yöresel mutfağı ile gastronomi turizmine hizmet veriyor. Ramazan ayında Yemişhan’da havuz başında tasavvuf müziği ve semazen gösterileri eşliğinde iftar programları düzenleyeceğiz. Ayrıca Yemişhan’ın bitişiğindeki Menengiç Kahvesi de sahura kadar açık olacak" dedi.


TARİH VE LEZZET BİR ARADA



Eyyüp Kavas “Tarih ve lezzetin buluştuğu bir mekan olan Yemişhan’da misafirlerin rahatı için tüm ayrıntılar düşünüldü” dedi. Yemişhan Kebap ve Lahmacun olarak 300 kişilik kapalı ve 400 kişilik açık olmak üzere toplam 700 kişilik bir kapasiteye sahip. Otopark sorunu olmayan, çocuklar için özel oyun alanları bulunan Yemişhan Kebap ve Lahmacun’da, gruplara yönelik de özel localar yer alıyor. Alkolsüz olarak hizmet veren Yemişhan’a gelen aileler, buram buram tarih kokan bir mekanda lezzetli yemekleri tadacak, daha sonra da yine Yemişhan içerisinde bulunan tarihi Menengiç Kahvesi’nde yöresel menengiç kahvesini ve diğer içeceklerini yudumlamanın zevkini yaşayacaklar.


TURİSTLERİN GÖZDESİ



1885 Yılında Halep Valisi Cemil Paşa’nın emri ile yaptırılan ve Şirehan ile birlikte restore edildikten sonra turizme kazandırılan Yemişhan, tarihi bir dokuda, sağlık, hijyen ve lezzeti ön planda tutarak, Gaziantep yemeklerini ve tatlılarını sunmayı hedefliyor. Yemişhan Kebap ve Lahmacun ile Şirehan Otel ve Şirehan Alışveriş Merkezi’nden oluşan Şirehan Group’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Şirehan Otel yanındaki Yemişhan Kebap ve Lahmacun, ailelerin gönül rahatlığı ile geleceği bir yer olarak düzenlendi. Yemişhan ayrıca, yabancı turistlerin de Gaziantep mutfağını yakından tanıyacağı, dünyaca ünlü lezzetlerimizi tadacağı bir yer olacaktır” diye konuştu.


GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ



Gaziantep mutfağını layığı ile temsil ederek turizmin gelişmesine katkı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Kavas, “Gaziantep mutfağı, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer alıyor. Adeta bir hazine. Bu hazineyi iyi değerlendirmemiz ve tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Gerek Şirehan Otel, gerekse de yeni hizmete açılan Yemişhan Kebap ve Lahmacun olarak Gaziantep’e gastronomi turizminin gelişmesi için her türlü çabayı ve katkıyı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Sağlık, lezzet ve hijyen gibi kavramlara büyük önem verdiklerine dikkat çeken Eyyüp Kavas, açık mutfak sistemi ile isteyen her misafirin mutfağı gezebileceğini ve kullanılan malzemeleri görebileceğini söyledi. Lezzetli bir yemek için satın almadan başlayarak, yemeğin sunumuna kadar geçen süredeki tüm aşamaları titizlikle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kavas, “Kaliteli malzeme, hijyen ve lezzeti güler yüzlü bir anlayışla sunuyoruz” açıklamasında bulundu.


ŞİREHAN OTEL’DE YENİ DÖNEM



Restore edildikten sonra otel olarak hizmet vermeye başlayan Şirehan Otel’in el değiştirmesi ile işletmecilik anlayışının da değiştiğini ifade eden Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Şirehan Otel, tarihi dokusu ve kendine özgü mimarisi ile hem yerli, hem de yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Yaklaşık bir yıl önce devraldığımız Şirehan Otel, yeni işletmecilik anlayışı ile misafirlerini kendi evindeymiş gibi hissettiriyor” dedi.


Yemişhan’dan bize biraz bahseder misiniz? Yemişhan ismi nereden çıktı?



İlk önce Sahan’ı tamamen buradan sildik, yeni bir mekan oluşturduk. 1885 Yılında Halep Valisi Cemil Paşa’nın emri ile yaptırılan ve Şirehan ile birlikte restore edildikten sonra turizme kazandırılan Yemişhan, tarihi bir dokuda, sağlık, hijyen ve lezzeti ön planda tutarak, Gaziantep yemeklerini ve tatlılarını sunmayı hedefliyor. Gaziantep kültürünü yaşatmak hem de burayı daha ön plana çıkarmak için adıyla birlikte yaşatmayı düşündük. Yemişhan tamamıyla ailelere göre düzenlenmiş öğle servisleriyle, kültürel turlara hizmet, akşamları da ailelerin gelip rahatlıkla yemeğini yiyeceği bir mekan oldu.

Akşam yemeğinden sonra aileler gönül rahatlığıyla yemeğini yedikten sonra ailesiyle birlikte yan tarafta Melengiç Kahvesi’nde nargilesini içeceği bir alan oluşturmayı hedefledik, otopark sıkıntısı olmayan, insanlar geldiği zaman aracını rahatlıkla park edebileceği ondan sonra oturabilecek. Yeni bir mekan oluşturduk.


Menüde neler var?



Kebap çeşitlerinin hepsi var. Pide çeşitlerinin hepsi var. Antep yöresel yemekleri istediğimiz zaman yuvarlama ve ekşili yuvak köftemiz mutfağımızda sürekli hazır . Antep yemeklerini oluşturabilecek mutfağa sahibiz. Ağırlıkta kebap ve pide çeşitleri Antep yöresel yemeklerinde mevcut olduğu bir mutfak. Misafirlerimiz yazın havuz kenarında güzelce oturup yemeğini yiyecek. Antep kültürünün tanıtıldığı Gastronomin bir noktası oldu. Aynı zamanda kültür yolunda iyi bir ayağı oldu.


Mekanda farklı olarak neler var?



Turlara organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Toplu yemeklere ev sahipliği yapacağız. Özel 16 kişilik sinevizyonlu locamız var. Burada hem toplantısını yapıp hem yemeğini yiyip ayrı yeten 14,12 kişilik özel localarımız mevcut burada sine vizyonla toplantı yapılacakları alanlar mevcut.


Şirehan Otel’den de bahseder misiniz?



Otelimizde 111 odamız var. 260 yatak kapasitesi var. Kompleks şeklinde burası Gaziantep’e hizmet eden tarihin en önemli noktasıdır. Biz o konuda iddialıyız iddialı olacağız gastronomiyi burada göstereceğiz yaşatacağız Antep mutfağını tarihini yaşatacağız burada. Tarih ve yemek kültürünü birlikte yaşatacağız burada.


Melengiç Kahvesi’nden de bahseder misiniz?



Melengiç Kahvesi yeni bir mekân, yeni bir tarih aslında. Burada oluşmuş bir tarih vardı ama yaşatılmamıştı. Biz bunu burada yaşatmak istedik.

PUSULA- Mehmet Torun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?