USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya’nın Yeni Yıl Mesajı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Yeni Yıl Mesajı Yayımladı

Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya’nın Yeni Yıl Mesajı
30-12-2016 17:58
Google News
YENİ YIL MESAJI

Değerli Gaziantepliler,

Ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2016 yılını geride bırakıyor, yeni ümitler ve beklentilerle 2017 yılına giriyoruz.

Yeni yıl; müreffeh yarınlara ulaşılması yolunda ümitlerimizi güçlendirip, beklentilerimizi de artırıyor.

Yeni başlangıçların getirdiği heyecan ve mutlulukların, kalıcı başarıya dönüşmesi için geçmişimizin muhasebesini de yapmak gerekiyor.

Geride bıraktığımız yılın bir değerlendirmesini yaparken, zaman ve enerjimizi ilimiz ve ülkemiz hayrına, en verimli şekilde kullanabilmek için geleceğimizi doğru planlamak zorundayız.

İnşallah önümüzdeki yeni yıl beklentilerimizin gerçekleştiği bir yıl olur, insanlığa esenlik ve huzur dolu günler getirir. 

Kıymetli hemşehrilerim,

Ülke ve milletçe 15 Temmuz’da milli irade ve demokrasimize yönelik hain bir darbe girişimiyle karşılaştık.

Bu hain teşebbüs karşısında, yurt sathında milletimizin ortaya koyduğu asil duruş, bu topraklarda Cumhuriyetimizin Kuruluşundaki o milli ruh ve heyecanın, ne kadar diri olduğunun açık bir ifadesidir.

O karanlık 15 Temmuz gecesinde ülkemizin her köşesinde olduğu gibi, 300 bin hemşehrimizin  ilimizde gösterdiği destansı direniş; 7 Ağustos’ta 5 milyon kişinin katıldığı tarihi Yenikapı Buluşmasıyla adeta şaha kalkmıştır.

Maalesef bu dönemde birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bir çok terör saldırısına da maruz kaldık.

İsimleri alfabenin herhangi birkaç harfiyle zikredilse de belirli odaklar tarafından yönetilen terör örgütlerinin tek hedefi,15 Temmuz ve 7 Ağustos’ta aziz milletimizde vücut bulan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu zedelemek, ülkemizin kalkınma ve refah yolculuğunu akamete uğratmaktır.

Geçtiğimiz hafta 95. Yıl dönümünü büyük bir onurla kutladığımız Gazi Şehrimizin Fransız işgalinden kurtuluşunda 6317 vatan evladı şehit düşmüş, kat be kat fazlası gazi olmuştu.

 

 

Cumhuriyetimizin ilanıyla başlayan 93 yıllık medeniyet yolculuğumuzda onbinlerce şehit ve gazimiz bu vatanın bekası, şanlı bayrağımızın semalarda özgürce dalgalanması, ezan-ı şerifin minarelerimizden sonsuza dek gürlemesi için en değerli varlıkları olan canlarını feda ettiler.

Bizlere vatan olarak miras bırakılmış bu topraklarda, kutsal değerlerimiz uğrunda gerektiğinde hiç tereddütsüz hepimizin, fedayı can edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Türkiye, devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah’ın izniyle aşacaktır.

İlimizde ensar ve muhacir hissiyatıyla altı yıldan beri birlikte yaşamanın en güzel örneğini sergilediğimiz 350 bin Suriyeli kardeşimizin de yeni yıllarını kutluyor,  en kısa zamanda ülkelerindeki iç savaşın, akan gözyaşı ve kanın durmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Değerli hemşehrilerim,

Gaziantepliler olarak hepimiz, şehrimizin bütün kesimleriyle el ele gönül gönüle çalışmaya, heyecan, inanç ve azmimizi diri tutarak işbirliği ve dayanışma içerisinde bulunmaya devam edeceğiz.

Çünkü bu cennet vatanın onurlu birer ferdi olmanın gereği olarak, şehrimize ve ülkemize hizmetin her zaman daha iyisini, daha kalitelisini ve daha yakışanını yapmak zorundayız.

Gazi şehrimizin ve siz kıymetli hemşehrilerimizin, hizmetlerin en güzeline layık olduğuna gönülden inanıyorum.

Bu duygularla 2017 yılının ülkemiz, milletimiz ve insanlık alemi için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah dolu bir yıl olmasını diliyor, yeni yılınızı tebrik ediyor, selam ve saygılar sunuyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun.

 

Ali YERLİKAYA

Gaziantep Valisi

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?