USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’teki Projeler neden bitmiyor?..

Gaziantep’te son yıllarda devam eden projelerin önemli bir bölümünde gecikmeler yaşanıyor. 1875 Yataklı Şehir Hastanesi, Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal ve Taksi Yolu Projesi, Millet Bahçesi Projelerinde çalışmalar devam ederken, GAZİRAY Projesi’nde ise tren setlerinin teslim alınması ile birlikte yıl sonunda yolcu taşınma işlemlerinin başlaması bekleniyor.

Gaziantep’teki Projeler neden bitmiyor?..
14-04-2021 01:26
Google News

Gaziantep’te yıllardır süre gelen projelerde yaşanan gecikmeler tartışılıyor. Kent için önem taşıyan 1875 yataklı Şehir Hastanesi, Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal ve Taksi Yolu Projesi, Millet Bahçesi ve GAZİRAY Projelerinin tamamlanması yıllardır bekleniyor. Söz konusu projelerin aradan yıllar geçmesine rağmen verilen sürede tamamlanmaması, faaliyetine başlamaması ve ihalesinin yapılmaması tartışma konusu oldu.
2021’DE FAALİYETE GEÇECEK Mİ?
Ortadoğu’nun en büyük sağlık merkezi olması beklenen ve temeli 2013 yılında atılan Gaziantep Şehir Hastanesi’nde çalışmalar devam ediyor. Temeli atıldığı dönemde 2016 yılında bitirilmesi beklenen ancak sonrasında 2018, 2019 ve son olarak 2020 yılında tamamlanacağı açıklanan Şehir Hastanesi’nde çalışmaların yavaş ilerlediği, bu nedenle 2020 yılında da tamamlanamayacağı ileri sürülmüştü. Ancak Şehir Hastanesi Projesini sürdüren firmalar arasında yaşanan kriz nedeniyle durma noktasına geldiği ifade edildi. Krizin çözülememesi halinde Sağlık Bakanlığının projeyi tamamlamak üzere devreye girebileceği öğrenildi.
MİLLET BAHÇESİ’NDE ÇALIŞMALAR YETİŞMEDİ
Gaziantep kent merkezinde yapılacağı duyurulan ve geçtiğimiz Şubat ayında yapımına başlanan Millet Bahçesi Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. 72 milyon TL maliyetle ihale edilen Millet Bahçesi Projesi’nin Şubat 2021’de tamamlanacağı açıklanırken, 2021 Nisan ayı itibariyle çalışmalarda henüz istenilen noktaya ulaşılamadığı görüldü. Projeye ilişkin çalışmaların pandemi döneminde yavaşladığı, süreçten olumsuz etkilendiği iddia edildi. Projenin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
HAVALİMANI HAZİRAN AYINDA TAMAMLANACAK
10 Haziran 2018'de başlatılan yenileme ve genişletme çalışmalarının Eylül 2020 tarihinde tamamlanacağı duyurulmuştu. 288 milyon bedelle ihale edilen Gaziantep Havalimanı Terminal Binası ve Apron Yapımı işinin Mart 2021’de tamamlanacağı açıklanmıştı. İki yıldan fazla bir süre önce başlanan ve 2019 yılında tamamlanacağı duyurulan projenin gecikmenin ardından Mart ayında da tamamlanamadı. Geçtiğimiz Ocak ayında Gaziantep’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Karaismailoğlu, inşaatın Haziran ayında bitirilmesine yönelik talimat verdi.
GAZİRAY’DA YOLCU TAŞIMA İŞLEMLERİ YIL SONUNDA BAŞLAYACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan GAZİRAY Projesi’nde sona gelindi. Tren setlerinin siparişlerinin verilmesi ile başlayan süreçte, araçların yıl sonunda teslim edilmesi bekleniyor. Tren setlerinin teslim edilmesi ile birlikte yolcu taşınmaya başlanacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?