USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep su sorunlarıyla karşı karşıya

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile düzenlenen kahvaltı programında Gaziantep’te görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Programda su sorunlarına değinen Fatma Şahin, “Gaziantep’te 15 gün sonra yağmur yağmazsa şehrin suyu bitiyor.

Gaziantep su sorunlarıyla karşı karşıya
10-01-2022 17:00
10-01-2022 17:07
GAZİANTEP
Google News
Gaziantep’te su sorunu 2000 yılından bu yana en düşük seviyesine ulaştı” dedi. 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma şahin Gaziantep’te ki su sorunlarına değindi.
2050 yılında Gaziantep Erbil’e dönecek
Şahin, İsviçre’nin Zürih kentindeki ETH Üniversitesinde yapılan araştırmayı gazetecilerle paylaşarak, “yapılan araştırmaya göre iklim değişikliği sebebiyle 2050 yılına kadar gerekli çalışmalar yapılmazsa Gaziantep iklimi Erbil sıcaklıklarına dönecek” dedi. 
Gaziantep’in su sorunu göçlere sebep oldu
Gaziantep’te su sorunu sadece bugün değil yıllardır var diye belirten Şahin, “Gaziantep’te oluşan su sorunu 1819 yılında iki kere Fırat Nehrine doğru Göçlere sebep oldu. Gaziantep’te 15 gün sonra yağmur yağmazsa şehrin suyu bitiyor. Gaziantep’te su sorunun 2000 yılından bu yana en düşük seviyesine ulaştı ”diye vurguladı. 
Çözüm Düzbağ Barajı
 Düzbağ Barajında kullanılan tek bir borunun maliyetinin 3 buçuk Milyar TL olduğunun altını çizen Şahin, “Cumhurbaşkanımıza söylediğimizde ise bu şehir bize hiç yük getirmedi ne gerekiyorsa yapılsın dedi. Düzbağ Barajındaki bütün maliyeti devletten aldık. Ham su kalitesinde 4 kat iyileşmiş su geliyor. Gaziantep’ verilen su miktarı her geçen gün büyüyor. Şehrimiz büyüdüğü için su sorunlarımız artıyor. Refah seviyesi arttıkça kişi başı kullanılan su miktarı artıyor” diye kaydetti. 
“Bazı bölgelerde ciddi bir su kayıp kaçak sorunu var”
Gaziantep’in bazı bölgelerinde su kayıp kaçak sorunu olduğunu dile getiren Şahin; Nurdağı ve Bey Mahallesinde yüzde 80’lik bir su kayıp kaçak sorunu var. Gaziantep’te kayıp kaçak su sorunu 2014’te yüzde 49’dan 2021’de yüzde 29’a düşürüldü. Borularımızı sürekli değiştiriyor ve yeniliyoruz” diye ifade etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?