USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Parkomat uygulaması, çileden çıkarıyor…

Gaziantep’te yıllardır uygulanan Parkomat Uygulamasında sıkıntılar devam ediyor. Kentin onlarca farklı noktasında uygulanan parkomat alanlarında, vatandaşlar ile parkomat görevlileri ödemeler konusunda karşı karşıya geliyor. Kimi zaman gerilimlere neden olan tartışmalarda, parkomat görevlilerinin araç sahiplerinin ödeme yapmaması durumunda çıkış yapmamaları ve bize böyle talimat verildi sözleri vatandaşı çileden çıkarıyor.

Parkomat uygulaması, çileden çıkarıyor…
28-10-2021 19:19
28-10-2021 19:25
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında, şehir genelinde ve Nizip ilçesindeki muhtelif sokak, cadde ve bulvarlardaki parkomat ihalesi yapılmıştı. Yapılan ihaleyi 36 aylığına aylık 300 bin liraya Özpark İnşaat adına ihaleye katılan Yaşar Özçiftçi’de kazanmıştı. İhalenin ardından Parkomat alanlarında çalışmalar başlatıldı. Kentte yoğun tartışmalara neden olan Parkomat işi geçtiğimiz yıl Ağustos ayında geçici olarak durdurulmuş, sonrasında ise anlaşma yeniden sağlanarak işlemlere devam edilmişti. Aradan geçen süreçte Büyükşehir Belediyesi ile Parkomat İhalesi’ni alan firma arasında yapılan görüşme sonunda sözleşmenin karşılıklı olarak fes edildi.

YENİ İHALE YAPILDI

Parkomat İhalesinin karşılıklı olarak fes edilmesinin ardından Ulaşım Daire Başkanlığı, yeni ihale için şartname hazırlandı. Şartnamenin hazırlanmasının ardından Parkomat İhalesi için tarih netleşti. Söz konusu ihale 25 Mart tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Başkanlığında toplanan İhale Komisyonu tarafından yapıldı.

AYLIK 235 BİN TL ÖDENECEK

KDV hariç aylık 190 bin 759 TL muhammen bedel ve 36 ayın sonunda KDV hariç 6 milyon 867 bin TL bedelli ihaleye Beyner İnşaat ve Demirkol Öğrenci Servisleri Taşıma ve Turizm firması katıldı. Kapalı zarf içerisinde sunulan tekliflerde her iki firmanın da 191 bin TL teklif vermesi üzerine açık artırma usulü ile ihaleye devam edildi. İhaleyi aylık 235 bin TL bedel ile Demirkol Öğrenci Servisleri Taşıma ve Turizm firması adına Selami Demirkol kazandı.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Parkomat uygulamasının Nisan ayı itibariyle yeniden başlamasının ardından kent genelinde vatandaşlar ile parkomat görevlileri arasındaki tartışmalar yeniden başladı. Bazı noktalarda yaşanan tartışmalarda, parkomat görevlilerinin ödeme yapmak istemeyen ya da ödemeyi daha sonra yapacağını belirten vatandaşlara yönelik tutumu, sosyal medyada gündeme geldi.

“BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜM ÜRETMELİ!”

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan vatandaşlar, “Parkomat Alanına bir saat süreyle aracımı park ettim. Çıkış yaparken parkomat görevlisine yanımda bozuk olmadığını belirterek ödemeyi daha sonra yapacağımı belirttim. Ancak görevlinin tepkisi sert oldu. Kendilerine şirket tarafından verilen talimat ile akşam saatlerine kadar çıkış yapmayacağını, ödemenin birikmeye devam edeceğini söyledi. Çıkış yapılması konusunda yaptığım uyarıya rağmen, durum değişmedi. Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulama ile ilgili sorunları çözmesi gerekiyor. Vatandaşın bir saatlik cezası, çıkış yapılmadığı için 2-3 katına çıkıyor. Bir de üzerine haciz işlemi yapılacağı söylenerek vatandaşın gözü korkutuluyor. Böyle şey olmaz. Alenen değnekçilik yapılıyor” diye konuştular.

BU ALANLARDA PARKOMAT HİZMETİ SUNULUYOR

 Kent genelinde parkomat işlemlerinin yapılacağı alanlar şöyle: Gazimuhtarpaşa Bulvarı - Nail Bilen Caddesi Üzeri - Şehit Yusuf Erin Caddesi - Tapu Müdürlüğü ve Çevresi - İncilipınar Mahallesi ve Çevresi - Sabahat Göğüş Caddesi Üzeri - Atatürk Bulvarı Üzeri - Kastelbaşı Sokak Üzeri, Yaşam Hastanesi Yanı, 4 Nolu Cadde (Belediye Yanı) 17 Nolu ve Nişantaşı Sokak - Suburcu Caddesi - Kunduracılar Çarşısı Caddesi - Gaziler Caddesi - Hacı Bayram Veli Cami Karşısı - Tuz Hanı Caddesi - Eski Belediye Caddesi - İnönü Caddesi - Medikal Park ve Mücahitler Hastanesi Çevresi - Karataş Mahallesi 400 Nolu Cadde Üzeri - Şehitler Caddesi Üzeri, Nizip İlçesi Atatürk Bulvarı üzeri - Postane Caddesi ve Cumhuriyet Mahallesi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?