USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep pandemi sonrasına nasıl hazırlanıyor?

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katıldığı online toplantıda pandemi sonrasına nasıl hazırlandıklarını anlattı.

Gaziantep pandemi sonrasına nasıl hazırlanıyor?
14-04-2021 19:07
Google News
Pandemiden sonra yeni bir dünya kurulduğunu ifade eden Başkan Şahin, bu yeni dünyanın başlıklarını şöyle aktardı:

“Bu yeni dünyanın en önemli başlıklarından bir tanesi bilgi ekonomisi, bilgi ve teknoloji çağındayız. Bilgiyi yönetmemiz lâzım. Herkes bunun üzerinden yeni eylem planları oluşturacak. Bizim de şimdiden buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. 

Türkiye Belediyeler Birliği olarak yeşil şehirler, yeşil ekonomi üzerinde fikir projesi çalıştırıyoruz. Kirletme gücünü azaltacak, koruyucu tedbirler almak gerekiyor. Şehirlerin yeşil ekonomisi üzerinde güçlü çevre projeleri yapması gerekiyor. 

Önce belediyelerin kendi bünyesini buna uygun hale getirecek kurumsal kapasitesini, altyapısını güçlendirmesi; proje ve kaynak üretmesi gerekiyor. Biz projeler açıyoruz, bir yıl sonra bu fikri hayata geçirenlere daha büyük mali destek veriyoruz. 

Pandemi süreci bize şunu gösterdi ki, insanı korumamız için doğayı korumamız lâzım. Enerji verimliliğiyle ilgili ENERJİSA ile birlikte örnekleri çoğaltmak istiyoruz. Yeni dönemin anahtar kodlarını çok hızlı gördüğümüz için, hızlı bir şekilde Enerji A.Ş’yi kurduk.” 

2014’te göreve geldiklerinde İmar Mastır Planı ile birlikte İklim Mastır Planı'nı yapan ilk belediye olduklarının altını çizen Başkan Şahin, sanayi şehri olduğumuz için çevreye dayalı sanayi altyapısını güçlendirecek çalışmalar yapmayı hedeflediklerini söyledi.  

Başkan Şahin, kirletici unsurları ve onları azaltmaya yönelik çalışmalarını şu sözlerle ifade etti:

“En büyük kirletici unsurlardan bir tanesi ulaşım. %25 ulaşımın etkisi var. O durumda biz araçlarımızın yaşlarını gençleştirdik. Daha yaşlı olan araçları sistemden çıkardık. Toplu taşımada doğalgaza döndük. Metroya hızlı bir şekilde geçmemiz gerekiyor ki karbondioksit salınımını azaltalım.

İmarlı bölgede daha çok kömür kullanılıyordu. Bunu azaltacak çok ciddi kararlar aldık. İmarlı bölgede doğalgaza geçişi %90’lara çıkardık. 

İklim eylem planını başlattık ama üzerinden 8 sene geçti. Şimdi pandemi şartlarına göre güncelliyoruz.”
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?