USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep OSB’de ücret isyanı!

240 binden fazla sayıda işçinin çalıştığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ücret isyanı yaşanıyor. Asgari Ücretin 4 bin 253 TL’ye yükseltilmesinin ardından işçiler, 2022 yılı zamları için patronlar ile zam pazarl

Gaziantep OSB’de ücret isyanı!
04-02-2022 19:18
Google News

Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi kentlerinden olan Gaziantep’ten dünyanın hemen her ülkesine milyarca dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. 2021 yılında 10 milyarlık ihracata imza atan, 2022 yılı ve sonrası için 12 milyar dolar ihracat hedefi koyan Gaziantep OSB’de, 240 bin işçi çalışıyor. Gaziantep’in ihracat rekorlarında büyük paya sahip olan işçiler, ne yazık ki bu ihracattan payını alamıyor.

ZAM PAZARLIĞI SÜRÜYOR

2022 yılı için Asgari Ücretin 4 bin 253 TL olarak belirlenmesinin ardından Gaziantep OSB’de bulunan fabrikalarda zam pazarlığı başladı. Şubat ayında zamlı olarak maaşlarını alacak olan çalışanlar, maaşlara yapılacak düzenlemenin Asgari Ücrete yapılan zam oranı ile eş değer olması konusunda hem fikir. Pek çok işletmede devam eden zam görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

İŞÇİLER İSYANDA…

 Fabrikanın yüzde 50’lik zam teklifi ile 5 bin 200 TL’ye yükselen maaşların hayat pahalılığının iyiden iyiye arttığı şu günlerde yeterli olmayacağını belirten işçiler duruma tepki gösterdi. Öte yandan Ocak ayında OSB’lerde uygulanan elektrik kesintisi ve kar nedeniyle yolların ulaşıma kapanması nedeniyle işletmelerin çalışamaması sonrası ortaya çıkan sıkıntılı durumda işçilerin ücretsiz izinli sayılarak maaşlarından kesinti yapılması üzerine işçiler iş bıraktı.

İŞ VEREN İLE UZLAŞMA SAĞLANACAK MI?

6 bin TL net maaş ve kesintilerin iade edilmesi noktasında istekte bulunan işçiler, taleplerinin gündeme alınması için istenen sürenin ardından yeniden iş başı yaptı.

Bir fabrikada gerçekleşen bu olay, OSB genelinde yaşanan zam pazarlığı ve ücret kesintilerini gündeme taşıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?