USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ortadoğu’ya Sağlık Hizmeti Sunuyor

Medical Park Gaziantep Hastanesi, son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla Ortadoğu ve bölgenin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir görev üstlendi.

Ortadoğu’ya Sağlık Hizmeti Sunuyor
16-10-2021 10:42
16-10-2021 10:44
GAZİANTEP
Google News

Ortadoğu’nun sağlık üssü Gaziantep hedefiyle son 1,5 yılda hatırı sayılır miktarda teknolojik yatırım gerçekleştiren hastane, yakın zamanda hizmete sunacağı 4 yeni bölümle hastalara şifa dağıtacak.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, büyük bir pazarlama ve tanıtım ağına sahip olduklarını belirterek, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi değil, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden gelen birçok hasta tarafından tercih edildiklerini söyledi.

“Bölgede olmayan cihazları getirdik”

Medical Park Gaziantep Hastane 2008 yılından bu yana Gaziantep’te hizmet veriyor. Kurumsal bir yapıya sahip olan hastane, kentin “Ortadoğu’nun sağlık üssü” olma hedefinde önemli bir rol üstlendi. 13 yıldır yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok hastayı sağlığına kavuşturan hastane, yatırımlarına da devam ediyor. Hastane Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, son yıllarda birçok teknolojik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgede olmayan birçok cihazı hastaneye getirerek, hizmet verdiklerini belirten Kubba, “Bölgede olmayan radyasyon onkoloji bölümünde Truebeam dediğimiz cihazı, yine bölgede olmayan 640 CT tomografi cihazı yani saniyede 640 kesit alabilen bu cihazı, bölgede olmayan 3 boyutlu detay alabilen 2. anjiyo cihazımı getirdik.  Bu ileri düzey teknolojiler ise hem bölgemiz hem de ülkemiz için oldukça değerli yatırımlardır. 3 boyutlu cihazın içinde bulunan navigasyon sistemi ile kapalı damarı kendisi tespit edebiliyor. Bu Türkiye’de çok az bulunan bir cihaz. Bu cihazlar Doğu ve Güneydoğu’da sadece hastanemizde var” dedi.

Kubba, son olarak, Türkiye’de çok az sayıda bulunan Gamma Knife cihazının hastanede kurulumuna başladıklarını ifade ederek, Ekim ayı içerisinde faaliyete geçecek olan bu cihazla 26 şehre hizmet vereceklerini kaydetti.

“Ortadoğu ve Avrupa’dan hastalar geliyor”

Sağlık turizminde de önemli işlere imza attıklarını ifade eden Kubba, geçmiş yıllarda Libya’dan direkt Gaziantep’e uçak indirdiklerini anlattı. Şu an genellikle Kuzey Irak, Duhok, Suriye ve Avrupa’nın belli bölgelerinden hastaların geldiğini aktaran Kubba, “Bunların bir kısmı orada yaşayan gurbetçilerimiz. Haziran, Temmuz, Ağustos döneminde tedavilerini bizim hastanemizde yapıyorlar. Avrupa’da sağlığa ulaşmak buradan daha meşakkatli olduğu için gelip burada sağlık sorunlarını çözüyorlar. Hastanemize son 3 ayda epey hasta geldi. Münferit olarak da Avrupa’dan hastanemizin belirli bölümlerine hasta geliyor. Onlar da tedavilerini olup ülkelerine sağlıklı bir şekilde taburcu ediliyor. Suriye’ye yakın olmamızdan dolayı birleşmiş Milletler personeli ile de anlaşmamız mevcuttur. BM üst düzey yöneticilerinden bir misafirimiz hastanemizde kalp ameliyatı oldu ve hastanemizi çok beğendi” diye konuştu. Zaxo’da iki tane temsilcilikleri bulunduğunu belirten Kubba, şunları kaydetti: “Oradan bize hastalar yönlendiriliyor. O hastaların burada tedavilerini, ameliyatlarını yapıp ülkelerine şifa ile gönderiyoruz. Ulaşım sorununu da kendimiz çözüyoruz. Ambulansımız sınıra gidip, sınırdan hastayı alıp geliyor. Ulaşım konusunda büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Bir de ayaktan gelen hastalarımız var. Onlar da kendi imkânları ile geliyor.”

Yeni yatırımlara imza atılacak

Son 1,5 yılda yüklü miktarda teknolojik yatırım gerçekleştirdiklerini bildiren Kubba,  yeni yatırımları hakkında şu bilgileri verdi: “Şu anda Kemik İliği Nakil Merkezi açıyoruz. Yakın bir zamanda hizmete başlayacağız. Tüp bebek Ünitesi açma gibi girişimlerimiz de planlarımız kapsamında bulunuyor. Organ Nakil Ünitesi kurmak istiyoruz. Şu anda buna odaklanmış durumdayız. Bölgede böbrek nakli yapılıyor ama ne yazık ki karaciğer nakli yapılmıyor. Karaciğer Nakil Merkezi de açmak istiyoruz. Bütün branşlarda akademisyen kadromuz mevcut. Beyin cerrahi, genel cerrahi, onkolojik cerrahi, jinekolojik onkoloji, radyasyon onkolojisi, hematoloji, romatoloji ve jinekoloji ve ek olarak hem erişkin hem de çocuk yan dallarımız da bölgede fark yaratan branşlarımızdan sadece birkaçı. Özel hastaneler içerisinde Türkiye’den en çok yan dalı olan hastaneyiz.  Çok heyecanlıyız, heyecanımız bitmiyor. Kendim işletmeci olduğum için burada farklılık yaratmak peşindeyiz. Onun için hastanemizi Türkiye’de sayılı hastanelerden biri arasında görmek istiyoruz. Onun için de çaba sarf ediyoruz.”

Yakın zamanda tüm çalışanların Covid-19 aşısı olduklarını ve kentin ilk “mavi hastanesi” olduklarını anımsatan Kubba, “En önemlisi de kurumsal bir hastane olduğumuz için iyi ekip oluşturduk. Hekim ve personel olarak çok kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Ayrıca Türkiye’de sağlıkta akreditasyon sisteminde akredite olan 2. hastane konumundayız” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?