USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Kent merkezini yayalaştırmak istiyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehrin merkezindeki yolları, Ulaşım Master Planı’na çıkmak için yayalaştırıyoruz. Kent merkezini tamamen yayalaştırmak gerekiyor.” Dedi.

“Kent merkezini yayalaştırmak istiyoruz”
15-09-2021 22:28
15-09-2021 22:33
GAZİANTEP
Google News

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Gaziantep’te Ulaşım ve Trafik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent merkezinde bulunan Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüklerinin taşınması, yeni kaymakamlık binalarının yapımı için çalışma yapıldığını, bu kapsamda 2022 yılı bütçesinde 200 milyon TL kaynak ayrıldığını söyledi. Şahin, “Bütçemizin 3’te 1’ini bu iş için ayırıyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı ve yeni trafik düzenlemeleri hakkında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GBB Genel Sekreter Sezer Cihan, GBB Başkanvekili Latif Karadağ, GBB Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, GBB Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, basın mensupları ve STK temsilcileri katıldı.

 “KENT MERKEZİNİ YAYALAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Ulaşımda artık yeni anlayış var. Köprülü kavşakları tamamen çevre yolu bağlantısı içerisinde kullanın deniliyor. Kavşaklar tamamen çevre yolu bağlantılı yapıyoruz. Şehrin merkezindeki yolları, Ulaşım Master Planı’na çıkmak için yayalaştırıyoruz. Kent merkezini tamamen yayalaştırmak gerekiyor.”

“İPEKYOLU İÇİN ON KEZ PROJE YAPTIK…”

Göreve geldikleri ilk dönemde İpekyolu’nun genişletilmesi ve ucube olan üst geçitlerin kaldırılması için çalışma yapmak istediklerini söyleyen Şahin, “İpekyolu için on kez Karayolları’na gittik. Üst geçidi kaldırmak istedik, trafikten karşıya geçişi kolaylaştıracak projeler çalıştık ancak Divan Oteli yıkmadan projeyi yapmanın imkanı yoktu” dedi.

İPEKYOLU’NA ALTERNATİF GELECEK…

İpekyolu’na alternatif olması planlanan Çevre Yolu Projesinin sorulması üzerine konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Otoban ile Yavuzeli arasında Kuzeyşehir’de 10 kilometrelik bir yol açtık. Şehirgösteren’den gelen yolu bu yola bağladığımızda şehri kucaklayan bir çevre yoluna sahip olacağız. Bizim İpekyolu’nun alternatifi Şehirgösteren’den köprülü kavşak yapabiliyorsunuz. Askeri alandan geçerek devam eden Tugay-Basra Yolu’na bağlanacak olan yol planımız var. Şu anda o yol yapılmış olsaydı bizim İpekyolu’nu kapattığımız zaman yaşadığımız sorunlar yaşanmayacaktı. Askeri alanla ilgili anlaşmanın yol açısından görürsek, Rasaf Yolu’nu oraya bağlıyoruz, Kolej Vakfını geçerek, İpekyolu’na, otogara ve stadyuma bağlanmış oluyor. Şehirgösteren yolunu yaptığımızda kentin herhangi bir aksında çalışma yapılması şehri etkilemeyecek” dedi.

“KENTİN YÜZDE 65’İ ÇARPIK YAPILARDAN OLUŞUYOR”

Gaziantep’te hızlı büyüme ve plansız yapılaşmanın neden olduğu sorunlar yaşandığını söyleyen Cihan, “Kent geneline bakıldığında, şehir her geçen gün büyüyor. Hızlı göç, plansız bir yapılaşmaya neden oluyor. Kentin yüzde 65’i mühendislik hizmeti alınmamış yapılardan oluşuyor. Arasında hiçbir boşluk yok, bahçesi yok. Kentsel dönüşüm uygulamaları, kamulaştırmalar yoluyla ulaşım ve dönüşüm yapılmaya çalışılıyor. Gaziantep’te milyonlarca liralık kamulaştırmalar yaparak yollar açıyoruz. Şimdilerde, Şehitkamil Devlet Hastanesi’nden Tugay-Basra Yolu’na bağlantı yolu açacağız. Kamulaştırma yaparak bağlantı yapacağız.”

“KAMU BİNALARI İÇİN 200 MİLYON TL HARCANACAK!”

Sözlerini sürdüren Cihan, “Kent merkezinde trafik yoğunluğunun çözümü için bazı kurumların taşınması konusu gündemde. Valilik, Emniyet, Tapu Kadastro’nun taşınması konuları var. Valilik Binasının ihalesi yapıldı, kaymakamlıkların ihale süreci devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sırf işler için bütçe ayırıyoruz. Gelecek yıl bütçemizden kamu idarelerinin merkezden ayrılması için 200 milyon TL harcayacağız. Toplu taşıma için 700 milyon TL’lik vagon alıyoruz” diye konuştu.

Kurumlarına taşınacağını kaydeden Şahin ise, “Bütçemizin 3’te 1’ini bu iş için ayırıyoruz” dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?